XS
SM
MD
LG

Srećno Orlovi
 

Репрезентацију Србије очекује први меч у квалификацијама за Првенство Европе, дуел са Литванијом на трави стадиона „Рајко Митић“ у Београду (20,45). Дан пре меча на конференцији за медије били су селектор Драган Стојковић и капитен Душан Тадић.

-Све тече по плану што се тиче саме припреме пред утакмицу. Осим пеха са Луком Јовићем, све је у најбољем реду. Што се тиче саме утакмице, верујем да ће играчи показати све оно што ми желимо и – можемо. Претходне квалификације завршили смо веома успешно као први у групи, касније и Лигу нација. Уследило је мало клизање на Светском првенству, али рестартовали смо се и сада само размишљамо да после 24 године остваримо пласман на Првенство Европе. Играчи схватају важност и значај, шансу која не сме да се пропусти. Желимо да наставимо и будемо део највећих такмичења – рекао је селектор Драган Стојковић.

Капитен Душан Тадић се подсетио ранијих мечева са Литванијом…

-Сећам се, тврда су екипа, играће дефанзивно,а ми опет нападачки. Увек тежимо и желимо да будемо бољи, пред нама је нови циклус, хоћемо да играмо нападачки, лепо и за публику. И да побеђујемо. То нам је циљ и наравно верујемо да ћемо га остварити – истакао је Душан Тадић.

У наставку погледајте линк са конференције за медије која је одржана у Спортском центру ФСС у Старој Пазови.

Орлови су у преподневним сатима одрадили последњи тренинг пред старт у новом циклусу квалификација, овога пута за ЕУРО 2024. које се одржава у Немачкој.