XS
SM
MD
LG

Gradonačelnik Jerinić pozvao Dobojlije da podrže Slogu na dobojskim Lukama

Boris Jerinić, gradonačelnik Doboja/Foto R.Šešlak

Sloga Meridian će domaće utakmice od sada igrati na stadionu Luke u Doboju.To je u razgovoru za naš portal potvrdio gradonačelnik Doboja Boris Jerinić i pozvao Dobojlije da dođu na utakmicu i podrže Slogu protiv Veleža.

"Dugo čekan dan i željena odluka Takmičarske komisije Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine. Gradski stadion Luke u Doboju je dobio dozvolu da Sloga na njemu može igrati svoje premijerligaške utakmice. Prva utakmica je u nedjelju, protiv Veleža. Pozivam sve Dobojlije i sve ljubitelje fudbala da u nedjelju, u petnaest časova, budu na stadionu Luke. Siguran sam da će naš klub imati veliku podršku sa tribina, a posebno od najvjernijih navijača Vojvoda. Vjerujem da će oni napraviti spektakl u nedjelju i da će punim plućima podržati Slogu. Od devedesetih godina su tu uz Slogu i jedan su od segmenata kompletnog kolektiva. Znam da se raduju što će moći u masovnijem broju dolaziti na utakmice da bodre Slogu i daju joj vjetar u leđa, kako bi ostvarivala što bolje rezultate" - rekao je Jerinić.

FK Sloga Meridian/Foto R.Šešlak

Tokom razgovora gradonačelnik se zahvalio svima koji su dali doprinos da se na stadionu Luke izvrše neophodni radovi i tom prilikom rekao da će izgradnja  infrastrukture na ovom stadionu biti nastavljena.

"U proteklom periodu se radilo mnogo i želim da se zahvalim svima koji su dali svoj doprinos da završimo sve ono što je bilo potrebno…nove svlačionice, doping sobu, sobu za delegate, kontrolnu sobu, media centar, tribine za gostujuće navijače, tribine sa tri hiljade sjedećih mjesta i sve ono što predstavlja minimum uslova da se utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine mogu igrati na stadionu Luke u Doboju. Naravno, prva želja je da opravdamo povjerenje Dobojlija i da u nedjelju slavimo pobjedu, ali isto tako me raduje što će građani Doboja i ubuduće svoju Slogu moći gledati na Lukama.U narednom periodu nećemo stati sa radovima i nastavljamo raditi sve ono što je potrebno u budućnosti. Naš zadatak i obaveza je da popravljamo infrastrkturne uslove na stadionu. Dobili smo odobrenje, da tako kažem, i za gradnju hibridnog terena. Naš sljedeći projekat je i izgradnja reflektora, kako bi stadion bio funkcionalan u noćnim terminima. U tom smislu ne bi imali nikakve smetnje za Fudbalski savez Bosne i Hercegovine, koji naravno diže određene kriterijume po pitanju svih stadiona, kako bi fudbaleri imali što kvalitetnije uslove za igru, a ljubitelji fudbala sve ono što je potrebno da mogu uživati gledajući utakmice" - naglasio je dobojski gradonačelnik.

Gradonačelnik Jerinić i Sloga Meridian Doboj/Foto R.Šešlak

Na kraju razgovora, gradonačelnik Doboja Boris Jerinić je Slogu Meridian nazvao voljenim klubom i poželio da Sloga u nedjelju dođe do pobjede.

"Našem voljenom Fudbalskom klubu Sloga… želim da opravda povjerenje publike, da igrači ostave srce na terenu i da dođu do pobjede. Ide Sloga, ide Doboj! Ja vjerujem da ćemo se u nedjelju radovati i da ćemo svi zajedno slaviti ovdje na Lukama" - rekao je gradonačelnik Jerinić i sa ovim željama zaključio razgovor.


Zvijezda 09 : Tuzla City
Igman 0 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 0 Široki Brijeg
Borac : Posušje
Zrinjski : Sarajevo
Velež 1 : 0 Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 27 19 6 2 63
2 Zrinjski 27 18 4 5 58
3 Velež 28 13 10 5 49
4 Sarajevo (-3) 27 13 6 8 42
5 Posušje 27 11 8 8 41
6 Sloga 28 12 2 14 38
7 Široki Brijeg 28 10 5 13 35
8 GOŠK 28 8 8 12 32
9 Željezničar 28 9 3 16 30
10 Igman 28 8 4 16 28
11 Tuzla City 27 7 6 14 27
12 Zvijezda 09 27 5 2 20 17