XS
SM
MD
LG

Ljutiti Murinjo: Kao da nam je sudio Španac
 

Roma je ostala bez pehara u Ligi Evrope, ali i bez plasmana u Ligu šampiona.Sevilja je posle penala u finalu Lige Evrope pobedila Romu (4:1) i sedmi put osvojila pehar u takmičenju

Razlog da trener rimske Vučice Žoze Murinjo pobesni.

Možda i sa razlogom, VAR je išao na ruku Sevilji, nekoliko puta, možda i oteo pobedu Romi, naročito kada nije svirao penal u finišu meča kada je Nemanja Matić centrirao, a igrač Sevilje igrao rukom u kaznenom.

- Rekao sam da ćemo otići ili s trofejom ili mrtvi. Mrtvi smo. Mrtvi smo umorni i fizički i psihički. Mrtvi smo jer mislimo da je ovo nepravedan poraz s mnogo diskutabilnih incidenata. Ali, i ponosni smo. Uvek kažem da možete izgubiti utakmicu, ali nikad dostojanstvo i profesionalizam. Pobedio sam u pet evropskih finala, ovo je jedino koje sam izgubio, ali vraćam se kući ponosniji nego ikad. Momci su dali sve od sebe ove sezone. Bila je to jedna žestoka, muška utakmica sa sudijom koji se činio kao Španac. Žuti, žuti, pa žuti celo vreme. Nepravda se vidi u tome što je Lamela trebao dobiti drugi žuti karton, ali nije, a onda je u seriji realizovao penal.

Potom je govorio o svojoj budućnosti:

- U ponedeljak odlazim na odmor. Ako bude vremena za razgovor pre toga, razgovaraćemo. Ja sam ozbiljan čovek. Rekao sam vlasnicima pre par meseci da će oni prvi znati ako budem u kontaktu s nekim drugim klubom. Uvek ću biti iskren i direktan. U decembru me kontaktirala portugalska reprezentacija, nakon toga nisam razgovarao ni sa kim. Imam još godinu dana ugovora i to je to.