XS
SM
MD
LG

Sokolovi na pola puta do finala: Ubjedljiv trijumf juniora Slavije

Sjajna igra Slavije/ Vasilije Marković

Juniori Slavije su u prvoj utakmici polufinala baraža za ulazak u Premijer ligu savladali Leotara na svom terenu sa ubjedljivih 4:0, a rezultat je po viđenom mogao biti i ubjedljiviji.

Već od prve minute utakmice naslutilo se u kojem će pravcu ići ova utakmica. Slavija u prvih pet minuta pravi dvije fenomenalne šanse, ali Stjepić, pa onda i Aškraba promašuju odlične prilike i ostaje 0:0.

Držala je Slavija loptu u svojim nogama, Leotar se ograničio na čuvanje svoga gola i to je, ako izuzmemo te šanse, dobro radio. Držao je Sokolove daleko od prilike da ugroze gol Šarovića, ali kako je išlo prema kraju poluvremena tako je i odbrana Leotara sve više popuštala, a Slavija sve više prijetila. Igrala se 30. minuta kada nakon kornera Čvora Nikola Pušara šutira Šarović brani. Dvije minute kasnije golman Leotara je uspješniji i od Čvora koji proba iz slobodnog udarca i izbacuje paradom loptu u korner. Upravo iz tog kornera Slavija i dolazi do vodstva. Nemanja Čvoro je izveo korner, Mladen Cvijetić šutirao glavom, a na putu do gola lopta pogađa Aleksu Medana i završava u mreži.

Slavija do kraja poluvremena ima još dvije šanse, prvo je Cvijetić sjajno šutirao, a Nikola Šarović se istekao još jednom sjajnom intervencijom, da bi golman Leotara još jednom odlično intervenisao i dvije minute kasnije kada poslije jako lijepe akcije Slavije glavom šutira Vuk Forcan.

Nije Slavija previše agresivno ušla u nastavak susreta, ali je i dalje kontrolisala ritam ove utakmice. U 56. minuti Sokolovi dobijaju penal. Gabrijel Čelan je bio u prodoru, lako izbacio Botića na desnoj strani koji ga ruši i to je penal. Loptu je uzeo Nemanja Čvoro i pogodio za 2:0.

Lakše je Slavija disala nakon toga, prijeti Aškraba jako dobrim šutem u kontra-ugao, ide lopta pored gola.

Umalo je Leotar stigao iz prve prave šanse i do pogotka. Filip Kolak je izbio sam na Vlača, a golman Slavije mu sjajno ulazi u šut i brani, te čuva svoj gol.

Dvije minute nakon toga stiže kazna. Bila je to jako lijepa akcija domaćih, lopta dolazi na desni bok za Mihajla Golijanina koji centrira, a Luka Čelan na drugoj stativi hvata volej i šalje loptu iza leđa nemoćnog Šarovića.

U 79. minuti Slavija otklanja sve dileme oko pobjednika. Bila je to čista lopta za defanzivce Leotara, ali dolazi do greške prvo u odbrani, a onda ona ispada i golmanu Šaroviću, uzima je Gabrijel Čelan i prebacuje preko Šarovića, a pogodak na stativi ovjerava Lazar Stjepić za 4:0.

Do kraja utakmice Slavije kontroliše ritam i dobija 4:0, te sa sigurnom prednošću ide na revanš u Trebinje u subotu.