XS
SM
MD
LG

Ubijen navijač AEK-a, ubica iz reda BBB

Uhapšeni navijači

Pretpostavljalo se šta će da bude, ali tragedija nije sprečena. Navijač grčkog AEK-a ubijen je u Atini, izboden nožem. Krivci navijači zagrebačkog Dinama – loši plavi momci.

UEFA je zabranila da na utakmicama Lige šampiona (AEK – Dinamo, Dinamo – AEK) i Lige konferencije (PAOK – Hajduk, Hajduk – PAOK) prisustvuju gostujući navijači, ali...

Bed blu bojsi su se oglušili na zabranu i krenuli u Grčku. Posledida – ubijen je 29-godišnji navijač AEK-a.

Atinska policija je potvrdila smrt jednog navijača, šest osoba je završilo u bolnici, 83 su uhapšene (od toga 82 Hrvata). Razmišlja se o otkazivanju večerašnje utakmice, to je tražila policija. Lokalne vlasti su za zabranu, čeka se potez UEFA.

- Ozbiljni incidenti dogodili su se ispred stadiona. Mladi Grk je izboden na smrt, a šest drugih povređenih osoba još uvek je u bolnici. Izbodeni 29-godišnjak prebačen je u atinsku bolnicu pre nego što je podlegao povredama - navela je policija.

Lokalni mediji javljaju da je uhapšeno je 96 osoba (82 Hrvata, jedan Austrijanac, jedan državljanin BiH, jedan Albanac, jedan Nemac i dva Grka) nakon nasilnih sukoba navijača dva kluba. Uhapšeni će biti saslušani ovoga jutra.