XS
SM
MD
LG

Borac počeo pripreme za Premijer ligu, Blagojević očekuje veliku podršku

Blagojević se nada velikoj podršci u Boriku/ Borac-sport

Debitant u Premijer ligi Bosne i Hercegovne u futsalu, banjalučki Borac, počeo je sa pripremama za sezonu u kojoj će se prvi put takmičiti u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

U razgovoru za naš portal trener Slobodan Blagojević ističe da je ovo za sve jedno novo iskustvo i da je cilj plasman u sredinu tabele. 

- Relativno smo mlad klub i ovo je jedno novo iskustvo za sve, mada većina momaka je iskusna u futsalu. To je nešto novo za nas. Ušli smo zasluženo u Premijer ligu, a najveći teret su iznijeli igrači i okosnica ekipeje zadržana, pa želimo da budemo negdje u sredini tabele. Ima tu dosta ekipa sa velikim iskustvom u Premijer ligi, ali mi ćemo da se borimo i pokušamo ostvariti svoje ciljeve, govori nam Blagojević.

Ono što je želja Blagojevića je da se u Banjaluci afirmiše futsal, te da Banjaluka stane iza kluba i podrži ih u "Boriku".

- Mirković i ja ćemo obaviti sa svim igračima. Želimo da se oslonimo na iskustvo, a onda popunimo ekipu sa mlađim igračima, da ih uvedemo u futsal, animiramo u futsal, da napravimo neke korake koji će doprinjeti razvoju futsala u Banjaluci i okolini. Očekujem podršku Banjaluke, da kroz derbije u Boriku i veliku posjetu napravimo nešto novo u našem futsalu.

Što se tiče igračkog kadra za sada su ekipu napustili Ivan Ivanagić, Dragan Sremac i Slobodan Pejičić, dok je za sada novo ime Dragan Verić, bivši kapiten Policajca.

- Ivanagić, Pejičić i Sremac nisu više naši igrači i ja im se zahvaljujem što su bili u Borcu, što su pomogli ispunjenju ciljeva. Od pojačanja stigao je Dragan Verić, tragamo još za nekoliko. U pregovorima smo sa nekoliko imena i onda ćemo vidjeti kako će ići. Na polusezoni ćemo vidjeti kakvo je stanje, podvući neku crtu, pa vidjeti treba li se još pojačavati. 

Za kraj, on je rekao da rad uvijek donosi rezultate i da je za to primjer Radnik.

- Ja vjerujem u rad i vjerujem da samo uz kvalitetan rad dolaze rezultati. Pravi primjer za to je Radnik, prvak Bosne i Hercegovine. Ja im i ovom prilikom čestitam na onome što su do sada uradili, što su postigli u Evropi i želim im puno sreće u daljem radu.


Policajac 1 : 5 Borac
Sokrates 0 : 3 Željeznica
Boračka 9 : 1 Nevesinje
Leotar 4 : 3 Kotor Varoš
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 14 11 1 2 34
2 Željeznica 14 8 2 4 26
3 Leotar 14 6 3 5 21
4 Kotor Varoš 14 6 2 6 20
5 Nevesinje 14 6 2 6 20
6 Policajac 14 6 1 7 19
7 Boračka 14 5 1 8 16
8 Sokrates 14 2 0 12 6