XS
SM
MD
LG

Jagodić uoči Širokog Brijega: Imamo dovoljan roster da nadoknadimo izostanke

Foto/ Rade Šešlak

Trener Sloge, Vlado Jagodić, danas je najavio sutrašnju utakmicu 11. kola Premijer lige BiH protiv Širokog Brijega na domaćem terenu.

Sloga će sutra na svom terenu dočekati Široki Brijeg, a uoči ovog meča, Jagodić je poručio kako je njegov tim dobro iskoristio ovu reprezentativnu pauzu koja je došla.

- Poslije ove reprezentativne pauze, dolazimo ponovo u ono zbog čega smo ovu reprezentativnu pauzu na ovaj način i koristili. Ja sam već rekao da će nam ona poslužiti da se malo odmorimo, a da pojedini igrače svoje virozne probleme i sitne povrede dovedu u optimalno stanje. Mislim da smo dobro odradili ovaj period od 13 dana, poručio je Jagodić.

On se potom osvrnuo na ekipu Širokog Brijega.

Široki Brijeg je klub za respekt, njihov položaj na tabeli trenutno pokazuje da su veoma ozbiljni i da imaju visoke ambicije i, ako sve to sagledamo, onda možemo očekivati jednu zahtjevnu, možda i neizvjesnu, a faktički takmičarsku utakmicu jer Široki Brijeg je u dosadašnjem dijelu prvenstva imao samo tri gostovanja, ali je na ta tri gostovanja uzeo četiri boda. Sjetimo se njihovog gostovanja na Grbavici, kada su protiv Željezničara primili gol u sudijskom vremenu, a isto tako su pobijedili Posušje golom u posljednjoj minuti. Dakle, radi se o ekipi koja je takmičarska, mladi kolega koji je došao iz omladinske škole Hajduka je pokazao da želi da mu ekipa igra i Široki Brijeg je uvijek Široki Brijeg i mi to znamo, kazao je Jagodić. 

Prema riječima Jagodića, njegov tim je spreman za sutrašnji meč protiv kluba sa Pecare.

Smatram da smo spremni za sutrašnju utakmicu protiv Širokog Brijega. Široki je imao tri gostovanja, dok je ostale mečeve igrao kući, a mi smo imali sve suprotno. Imali smo samo tri utakmice na domaćem terenu, dok smo sve ostale mečeve gostovali, ali me veseli da imamo 100% učinak zasad na domaćem terenu i bio bih presretan da to sutra nastavimo. Igrači su dobro radili, ali ima tih neki sitnih stvari kod nekih fudbalera jer su imali virozu u nezgodnom momentu, a bilo je i povreda, posebno kod Šipovca i Batara, koji su zasad ostavili dobar utisak i sigurno je da su to dva igrača na koje ću sutra dobro razmisliti da li ću računati na njih jer se očekuje loše vrijeme i kiša, tako da ćemo sutra procijeniti te stvari, kazao je Jagodić, pa dodao:

- Izostaje Grabež​, koji je na prošloj utakmici protiv Zrinjskog u Mostaru dobio treći žuti karton i zbog toga nema pravo nastupa protiv Širokog Brijega. Dobro je igrao sve utakmice dosad, posebno na domaćem terenu i veoma je stabilan igrač. Normalno je da će nam faliti. Međutim, ja uvijek govorim, koga nema, bez njega se može i mora. Imamo dovoljan roster da možemo popuniti izostanke. Očekujem od momaka maksimalan angžaman, očekujem sutra da ekipa pokaže karakter, jer će biti veoma bitno ko će se nametnuti. Ja očekujem da nama treba da bude polazna osnova za optimizam domaći teren i naša publika koju očekujem sutra da nas podržiNije mala stvar imati maksimalan učinak iz četiri utakmice na domaćem terenu, to bi nam itekako značilo ako vidimo kakav nas period u nastavku očekuje. U suštini, mislim da smo spremni i da imamo ozbiljnog protivnika. Želim da nastavimo i našu efikasnost, ali teško će to biti kada pogledamo statistiku Širokog Brijega koji su primili mali broj golova.

Podsjetimo, utakmica između Sloge i Širokog Brijega se igra sutra od 13 sati i 30 minuta, ali će ovaj duel biti bez direktnog TV prenosa. 


Sarajevo 2 : 1 Zvijezda 09
Posušje : Sloga
Široki Brijeg 0 : 1 Velež
GOŠK : Zrinjski
Tuzla City : Borac
Igman : Željezničar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 30 22 6 2 72
2 Zrinjski 30 21 4 5 67
3 Velež 30 14 10 6 52
4 Sarajevo (-3) 31 16 6 9 51
5 Posušje 30 11 8 11 41
6 Sloga 30 13 2 15 41
7 Željezničar 30 11 3 16 36
8 Široki Brijeg 30 10 5 15 35
9 Igman 30 9 5 16 32
10 GOŠK 30 8 8 14 32
11 Tuzla City 30 7 6 17 27
12 Zvijezda 09 31 6 3 22 21