XS
SM
MD
LG

Odlazi Grbić

Zoran Grbić

Na današnjoj sednici Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske trebalo bi da dođe do promene na mestu predsednika Komisije za sudije i suđenje. Prema informacijama koje dolaze iz Aleje Svetog Saveza umesto aktuelnog prvog čoveka Sudijske organizacije Zorana Grbića trebalo bi da bude imenovan Ognjen Valjić, inače do aprila ovog meseca generalni sekretar FSRS. Valjić je u poslednjih pola godine obavljao funkciju direktora takmičenja i suđenja. 

Minule jesenje sezone u Prvoj, ali i drugim ligama Republike Srpske bilo je dosta povika na loše suđenje i greške, mnogi klubovi su oglašavali saopštenjima upozoravajući na (ne)namerne greške arbitara, neki su, zajedno s kontrolorima koji su ih štitili ocenama i otišli “na hlađenje”, pojedinci su i skidani sa lista… 

Biće zanimljivo videti kakvu će ocenu za minulu polusezonu, na izveštaj koji bude podnesen, dati “fudbalska vlada” Republike Srpske. Takođe, očekuje se i zanimljiva diskusija na izveštaj Darka Maleševića, komesara za takmičenje drugoligaškog zapada na kojem je prvenstvo (ne)regularno jer Sloboda iz Novog Grada nije odigrala tri jesenje utakmice, jeste odložene mečeve drugog i trećeg kola, a nije prvog, četvrtog i petog!

Sednica Izvršnog odbora počinje u 13 časova u prostorjama Fudbalskog saveza Republike Srpske u Banjaluci.