XS
SM
MD
LG

Nastavlja se Božićni turnir u Istočnom Novom Sarajevu: Kreće druga runda takmičenja

I dalje imaju šta reći na parketu: Davor Marković i Nemanja Knežević

Božićni turnir u Istočnom Novom Sarajevu nastavlja se danas utakmicama u novoformiranoj grupi K.

Po završetku prve runde takmičenja formirane su četiri nove grupe sa po četiri ekipe, a u njima su:

GRUPA I: E-Sport,  Dolfarm, Kafe Vijasla, Auto salon SKS
GRUPA J: KMF Tango, Elbrus Jahorina, Zamm MC, Slastičarna Kup
GRUPA K: Kafe Pinki Pale, Liten, British Pub, FK Romanija Pale
GRUPA L: Restoran Perla, Opština Trnovo, Keops, Contra Bar

Po dvije najbolje ekipe iz svake grupe pronaći će svoje mjesto u četvrtfinalu.

Danas su na rasporedu utakmice u grupi K gdje će igrati Kafe Pinki Pale, Liten, British Pub i FK Romanija Pale. Kao faovoriti za prolaz dalje nameću se Kafe Pinki Pale predvođeni kapitenom Nemanjom Kneževićem i Liten, koji nije bio kompletan u prvoj grupi, ali je sa prvog mjesta obezbijedio plasman u drugi krug.

Kafe Pinki Pale ima čime da zaprijeti rivalima. Nemanja Knežević, Miloš Košarac, Ognjen Erić, Nemanja Lukić, Dejan Debelnogić i drugari sigurno su neko ko može pomrsiti račune i najkvalitetnijim ekipama. Liten u svom standardnom sastavu, nije bilo Bakira Hote i Eldara Bašovića u prvoj fazi, sa njima dvojicom, uz postojeće Pljevljaka, Zebu, Klačara, Demirovića, Tabakovića, Habibiju jasno je zašto računaju na visok plasman.

British pub nikako nije za otpisivanje. Jedna prekaljena ekipa sa bezbroj utakmica i turnira u nogama. Sigurni su bili protiv Konjica u odlučujućem meču za prolaz. Srđan Stanić, Admir Mujkić, Elvedin Hasić, Ermin Salčin i kolege znaju igrati lopte, a da li mogu pomrsiti račune Paljanima i Sarajlijama ostaje da se vidi.

Najmlađa ekipa u grupi je FK Romanija Pale. Predstavili su se puleni Sretka Vuksanovića - Doktora u odličnom svjetlu u prvoj grupi. Radi se o juniorskoj ekipi Romanije pred kojom je tek budućnost na turnirima. Veliko iskustvo za njih je sigurno što su u ovakvoj konkurenciji i sigurno će imati šta da izvuku poučno iz ovih utakmica. Protiv kvalitetnije ekipe Kafe Vijasla su u prvoj grupi pružili veliki otpor, natjerali Sokolove da se namuče do kraja i izgubili 2:1, a onda su sebi dostojne rivale, Inox Vukadin, podjednako mladu ekipu, savladali za prolaz u drugi krug. Pred njima su večeras tri utakmice, simpatije publike sigurno imaju, ako ništa zbog svoje borbenosti i mladosti, a šta će im to donijeti vidjeće se večeras.