XS
SM
MD
LG

Borko Surudžić: Uvijek se pamte samo šampioni, druga i treća mjesta zaboravljaju

Foto/ MNK Bubamara

MNK Bubamara iz Cazina nastavlja ovog vikenda svoj put prema plasmanu u Premijer ligu Bosne i Hercegovine. Poslije prvog dijela sezone tim Borka Surudžića je ubjedljivo na prvom mjestu grupe "zapad" i praktično i ne dovodi se u pitanje da li će biti prvi u svojoj grupi.

Svjesni su toga i u Bubamari, pa će ovaj ligaški dio iskoristiti za potpuno slaganje kockica, kako im se ponovo ne bi dogodila prošla sezona kada su posustali u doigravanju. Bubamara nakon osam odigranih utakmica ima svih osam pobjeda, uz čak 76 postignutih golova, gotovo 10 po meču, te svega devet primljenih. 

- Počeli smo sa pripremama 16. januara. Najbitnije je reći da se mi spremamo za sam finiš lige i plej of. Tako da ćemo vjerovatno prva 2-3 kola po nekom planu i programu uložiti u pripremni period kako bi se igrači vratili u formu u kojoj su bili, ali i trenutno stanje je zadovoljavajuće, govori za naš portal Borko Surudžić.

Nije Bubamara mnogo mijenjala ove zime. Na prvoligaški "drim tim" dodat je tek Almedin Bundavica, reprezentativac Bosne i Hercegovine, te je priključen mladi Zekerijah Horozović.

- Što se tiče igračkog kadra, doveli smo Dinu Bundavicu. Sa njim smo postigli dogovor. Mislim da nam je igrač kao on trebao u rosteru  i da će moći odgovoriti zadacima koji su nam potrebni na terenu. Svi ostali igrači su na broju i svako će imati svoju ulogu u nastavku sezone, kao i u prvom dijelu sezone.

Proslavljeni futsal stručnjak iz Srbije gleda samo svoje dvorište, te ne gleda puno u konkurenciju. 

- Mi svjesno prihvatamo ulogu favorita. Iskreno da vam kažem, ne znam i ne mogu da vam kažem ko bi mogao da nam bude glavni rival. Mi smo i prošle godine imali to neko gorko iskustvo. Da sada nekoga posebno možemo favorizovati, ne mogu. Mi imamo našu svlačionicu, naše dvorište, gledamo naš klub i tako ćemo pokušati doći do našeg cilja. Ko god nam bude na tom putu, mi ćemo se spremati od utakmice do utakmicu.

Za mnoge je bilo iznenađenje kada je prošle zime odlučio da preuzme klupu Bubamare, i sam je svjestan toga, ali je ipak nakon razgovora sa klupskim rukovodstvom shvatio o kakvom se projektu radi. 

- Da, vjerovatno je mnogima zaista bilo čudno što sam se odlučio da dođem u Bosnu. Na prvi razgovor sa direktorom i upravom su nam se poklopile ambicije, ciljevi i nije mi bilo teško da se odlučim da dođem u Cazin.  Mislim da smo na pravom putu. Ovo je projekat napravljen za Premijer ligu. Zaista se nikada u životu nisam zadovoljavao drugim, trećim mjestom, ni nekim opstankom, preživljavanjem. Treba uvijek da idemo na najbolje. Na kraju krajeva uvijek se pamte samo šampioni, a druga i treća mjesta se zaboravljaju. To je i uprava kluba prepoznala i mislim da ćemo zajedničkim snagama stići do željenog cilja.

Reprezentacija Srbije nije uspjela da se plasira na Svjetsko prvenstvo ove godine, a Surudžić smatra da je to neuspjeh.

- Što se tiče reprezentacije, ona kao i svaki klub ima svoj cilj. Ako je cilj bio da se plasira na Svjetsko prvenstvo onda je neuspjeh znači. Svaka diskusija poslije toga bi bila uzaludna. S obzirom na to kakve igrače ima i posjeduje, mislim da je ovo neuspjeh i da je moralo da dođe do plasmana na Svjetsko prvenstvo.

Imao je Surudžić poruku za navijače Bubamare na kraju našeg razgovora.

- Za kraj bih se samo zahvalio i vama, ali i navijačima Bubamare koji su u proteklom periodu pokazali koliko vole klub i grad. Nadam se da će u narednom periodu Bubamara to znati da uzvrati jer bez navijača ne bi bilo ni nas. 


Sparta 6 : 0 Borac
Bužim 8 : 5 Bihać 1260
Dječaci sa Une 2 : 6 Konjodor
Brekovica 1 : 8 Mujo Hrnjica
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Bubamara 16 16 0 0 48
2 Mujo Hrnjica 16 12 1 3 37
3 Konjodor 16 12 0 4 36
4 Bužim 16 9 0 7 27
5 Dječaci sa Une 16 6 2 8 20
6 Sparta 16 6 1 9 19
7 Borac 16 5 1 10 16
8 Bihać 1260 16 2 1 13 7
9 Brekovica 16 1 0 15 3