XS
SM
MD
LG

Tango razbio Borca i poslije šest godina ponovo otišao u polufinale Kupa Republike Srpske

Futsaleri Tanga su u utakmici četvrtfinala Kupa Republike Srpske savladali Borca iz Banjaluke sa ubjedljivih 9:1.

Borac je na susret u Istočno Sarajevo došao da „ispoštuje“, što bi se reklo, sa svega šest futsalera, i bez nekih od udarnih igli, što se itekako osjetilo u njihovoj igri. Golman Đorđe Prolić i Dimitrije Milanović su se konstantno mijenjali, te je tako Borac u napadu igrao sa golmanom-igračem. Jako dobro je Tango čitao te situacije i odmah u prvoj minuti dolaze do vođstva pogotkom Neira Lindova.

Tri minute kasnije već je 2:0 za domaće, preko čitavog terena pogađa Ivan Trifković. Odličan start utakmice Tango je materijalizovao kroz još dva pogotka, prvo Denisa Pandže za 3:0, a onda u 11. minuti i Emraha Babića za ogromnih 4:0.

Samo što je krenulo drugo poluvrijeme Harun Honić postiže i peti gol za Tango i ako nije do tada, onda se u tom momentu dalo naslutiti da će se Tango radovati plasmanu među četiri najbolje ekipe u Kupu Republike Srpske.

Igrao je Borac koliko je mogao, efektnim golom Igora Mirkovića stigao do prvog gola u 27. minuti meča, ali uzvraća pet minuta kasnije istom mjerom Nijaz Mulahmetović, čiji je ponovno oblačenje Tangovog dresa bio veliki plus za tim iz Istočnog Sarajeva.

Denis Pandža je u 34. minuti pogodio za 7:1, a kada se već potpuno raspala igra gostiju pogodio je i Nemanja Knežević za velikih 8:1, a onda odmah iza toga još jednom za 9:1.

U drugom poluvremenu na gol Tanga je stao i mladi Vuk Lakić, a u 39. minuti se istakao odbranivši kazneni udarac Aleksandru Munjizi, te je tako i ostalo 9:1, sjajno izdanje Tanga za plasman među četiri najbolje ekipe u Kupu Republike Srpske, prvi put poslije 2018. godine.

KMF TANGO – FC BORAC 9:1 (4:0)
SRC „Slavija“, Istočno Sarajevo
Gledalaca: 100
Sudije: Goran Ilić i Darko Vukojević (oba Doboj)
Strijelci: 1:0 Lindov 1, 2:0 Trifković 4, 3:0 Pandža 8, 4:0 Babić 11, 5:0 Honić 22, 5:1 Mirković 27, 6:1 Mulahmetović 32, 7:1 Pandža 34, 8:1 Knežević 35, 9:1 Knežević 37
Žuti kartoni: -

TANGO: Trifković, Ligata, Pušara, Lindov, Šehovac, Lakić, Honić, Salčin, Đorem, Pandža, Knežević, Mulahmetović, Babić

BORAC: Prolić, Alj. Munjiza, Al. Munjiza, Janković, Mirković, Milanović