XS
SM
MD
LG

Danijel Perić potvrdio da ima mjesta u Premijer ligi

Ključne odluke ispravno donesene/ Nikola Kulaga

Sloga iz Doboja se plasirala u četvrtfinale Kupa Bosne i Hercegovine pobjedom protiv Igmana iz Konjica 1:0. 

Jedini gol na meču postigao je Dejan Vidić u šestoj minuti sudijske nadoknade kada je realizovao penal kojeg je dosudio sudija Danijel Perić zbog igranja rukom u kaznenom prostoru.

Izazvao je taj penal odmah polemike, s obzirom na to da je direktno uticao na rezultat same utakmice, no jasno je da je Danijel Perić u ovoj situaciji donio ispravnu odluku, a to će potvrditi i kontrolor današnjeg susreta Rusmir Mrković iz Sarajeva.

Iako je lopta Marka Čubrila pogodila u ruku nakon što se odbila od tijela, ta ruka je bila prilično odvojena od tijela, praktično potpuno raširena, a u takvim situacijama instrukcija je da se dosudi penal. 

Imao je Perić i u 85. minuti jednu jako tešku situaciju, kada je fudbaler Sloge bio u prodoru i oboren na samoj ivici kaznenog prostora. Domaći su tražili jedanaesterac, ali je Perić to "izvukao" tik pred kazneni prostor i ispostaviće se i to bio u pravu.

Vrlo teška utakmica za suditi, dosta duela, borbe, na kraju krajeva i prigovora, naročito od strane Edisa Mulalića, trener Igmana, ali je sudija iz Bijeljine još jednom potvrdio da ima kvalitet za Premijer ligu, i da zaslužuje više od jedne utakmice koliko je sudio ove jeseni.