XS
SM
MD
LG

Arsenal prošao na penale

U revanš meču osmine finala Lige šampiona između Arsenala i Porta gledali smo produžetke, potom i penale, nakon što je u regularnom dijelu viđen istovjetan rezultat kao i u Portu, 1:0 (1:0). Na kraju, Arsenal ide u četvrtfinale!

Prvo poluvrijeme proteklo je u čvrstoj i opreznoj igri obje ekipe, uglavnom između dva šesnaesterca, te se činilo kako pogodaka i neće biti.
Ipak, četiri minuta prije odlaska na odmor Arsenal je stigao u vođstvo. Bio je to dug napad, Odegaard se poigravao s odbranom Porta te potom sjajno uposlio Trossarda koji rutinski pogađa.

Arsenal je u drugom poluvremenu bio za nijansu bolji, ali su ponovo izostale velike prilike. Uz veliku opreznost s obje strane, pogodaka više nije bilo pa je meč otišao u produžetke.

Regularni dio utakmice tako nije dobio prolaznu ocjenu, a tek onda je uslijedilo mučenje u produžecima u kojima nismo vidjeli apsolutno ništa pa je susret očekivano otišao u izvođenje penala.

Igrači Arsenala su u penalima bili sretniji i spretniji te su na kraju izborili prolaz u narednu fazu Lige šampiona. Za Arsenal su pogodili Odegard, Haverc, Saka i Rajs, a za Porto Pepe i Grujić. Međutim, Raja je odbranio udarce Vendela i Galena, što je bilo dovoljno za prolaz dalje.