XS
SM
MD
LG

Duplo slavlje u porodici Simanić: Marija i Ana zlatne na Evropskom kupu za nade u Sarajevu

Ana i Marija Simanić sa trenerom Željkom Šiljegovićem

Džudistkinje Famosa, Marija i Ana Simanić, okitili su se zlatnim medaljama na ovog vikenda održanom prvom Evropskom kupu za nade u Sarajevu.

Mlade džudistkinje Famosa su se fenomenalno borile i na kraju pokorile svoje kategorije. Marija je bila najbolja u kategoriji do 52 kilograma.. Prvo je savladala Laru Rodić iz Hrvatske, zatim Marinu Stojanovu iz Bugarske, pa Teodoru Stajčić iz Srbije u polufinalu i na kraju u finalu još jednu reprezentativku Bugarske Maraju Markovu.

Njena sestra Ana je radila kategoriju do 63 kilograma, te je krenula pobjedom protiv Dunje Vojvodić iz Srbije, zatim nastila u polufinalu protiv Erike Meglaj iz Hrvatske, a zlato je obezbijedila pobjedom u finalu protiv još jedne reprezentativke Srbije, Natalije Novaković.

Lazar Vujičić je imao odličan nastup u kategoriji do 46 kilograma. Redom je pobijedio Vuka Lizdeka iz Srbije, Crnogorca Jovana Čvorovića, reprezentativnog kolegu Haruna Mulaosmanovića, a onda u polufinalu i Stefana Petkova iz Bugarske. U borbi za zlato je poražen od Bobana Avramovića iz Srbije.

Lana Štaka je u kategoriji do 70 kilograma doživjela poraz od Hrvatice Ive Peroš, a onda u repesažu i od reprezentativne koleginice Ivane Bebek. Andrej Ždrale je u kategoriji do 55 kilograma bio bolji od Hrvata Noe Šafranića, ali je izgubio od Bugarina Mahmuda Džafara, da bi u repesažu izgubio od Srbina Filipa Šajfara. U kategoriji do 73 kilograma je nastupio Stefan Škiljević, koji je izgubio u prvom meču od Bogdana Vučkovića iz Srbije, a onda u repesažu i od Tarika Poprženovića.