XS
SM
MD
LG

Zvijezda 09 sa penala do prvog trofeja Kupa Republike Srpske

Foto/ Nikola Kulaga/ FK Borac

Fudbaleri Zvijezde 09 osvojili su Kup „dr Milan Jelić“ po prvi put u svojoj istoriji. U velikom finalu Semberci su poslije boljeg izvođenja jedanaesteraca savladali Slogu Doboju, a nakon što je u regularnom dijelu bilo 1:1.

Nešto bolje u utakmicu ulazi Zvijezda 09, koja kao da je bila sa više energije na samom startu. Nisu uspjeli stvoriti neke šanse, bili su to mlaki pokušaji koje je sa lakoćom branio Nemanja Šćekić, ali prvu pravu priliku su pretvorili u gol. Igrala se 27.  minuta utakmice kada je Saliman Kajode spojio sa golom Godsvila Vadzea, a njemu nije bilo previše teško da savlada Šćekića u situaciji 1 na 1 za vođstvo Semberaca.

Tek nakon pola sata budi se Sloga, prebacuje težište igre na protivničku polovicu, te počinje da bude konkretnija pred golom, uglavnom iz prekida. Kod prvog, centaršut iskosa sa 25 metara, odbrana Zvijezde 09 uspjeva uz probleme da otkloni opasnost, ali kod drugog je morala na centar. Josip Kvesić je izveo slobodan udarac sa 18 metara sa desne strane, dobar centaršut, Momčilo Mrkaić je najviši u skoku, ne uspjeva Đurić da ga sačuva i od zemlje šalje loptu pod prečku glavom za 1:1.

Mogla je Sloga i do potpunog preokreta brzo nakon toga, poslije još jednog prekida, ali sada Zvijezda 09 bolje stoji i neutrališe opasnost, pa se na poluvrijeme otišlo pri rezultatu 1:1.

U nastavku susreta mirno do završne faze utakmice, a onda po dvije šanse na obje strane. Igrala se 75. minuta kada je Petar Karaklajić šutirao sa nekih 25 metara, lopta na putu prema golu pogađa jednog fudbalera Sloge, ide u rašlje, ali Nemanja Šćekić fantastičnom paradom izbacuje u korner.

Dvije minute kasnije u odličnoj prilici je Godsvil Vadze, Nemanja Šćekić na vrijeme kreće sa svog gola, ulazi mu u šut i spriječava pogodak.

Na drugoj strani dvije sjajne šanse za Momčila Mrkaića u 79. i 80. minuti utakmice, ali i Luka Damjanović pokazuje svoje kvalitete.

Foto/ Nikola Kulaga/ FK Borac

Bližili su se penali, polako smirivala utakmica, a na startu sudijske nadoknade utakmice Ajdin Redžić proba, Luka Damjanović odbija loptu do prečke, a ona dalje ide u korner. Ujedno, to je bila i posljednja prilika na utakmici, te su jedanaesterci odlučivali pobjednika. Tamo prava drama, a nakon osam serija jedanaesteraca Zvijezda 09 je ipak uspješnija za trofej, a odlučujući gol je postigao Luka Malić.

SLOGA – ZVIJEZDA 09 1:1 (1:1) pen: 6:7
Gradski stadion u Banjaluci
Gledalaca: 1000
Sudija: Nemanja Aleksić (Banja Luka)
Strijelci: 1:0 Vadze 25, 1:1 Mrkaić 37
Strijelci sa 11m: Veselinović, Brnović, Kvesić, Redžić, Milanović (Sloga)/Tomanović, Ponjević, Karaklajić, Dujković, Malić
 

Žuti kartoni: Milanović, Kvesić, Batar (Sloga), Ponjević, Kajode (Zvijezda 09),

SLOGA: Šćekić, Nikolić, Redžić, Popara (od 84. Perković), Batar (od 84. Brnović), Mrzić (od 46. Veselinović), N. Dujaković, Milanović, Kvesić, Mrkaić, Varga

ZVIJEZDA 09: Damjanović, Janković (od 56. Malić), Đurić, Tomanović, Šipovac (od 61. Ivančić), Dujković, Vadze (od 90. Matić), Karaklajić, Saliman, Ponjević, Šapić