XS
SM
MD
LG

Stjepan Lončar rekao “ne” selektoru Barbarezu

Stjepan Lončar FOTO: FS BiH

Stjepan Lončar, koji se ranije oprostio od reprezentacije Bosne i Hercegovine, a od selektora Sergeja Barbareza dobio naknadni poziv da se ppridruži „Zmajevima“ ustvari je klasični promašaj, odnosno novi udar na ionako poljuljani imidž fudbalskog tima „Dejtonske zemlje“.

Selektor Sergej Barbarez suočava se sa velikim problemima pred debi na klupi reprezentacije BIH sutra veče u njukaslu protiv Engleske (20.45 časova). Barbarez jutros nije otputovao sa reprezentacijom u Njukasl pošto se osjećao loše i izašao je iz aviona, pa bi u Englesku trebao drugim letom, ali nije samo on nedostajao u avionu.

Stjepan Lončar fudbaler Ferencvaroša se u novembru oprostio od “Zmajeva”.

-Nisam to ranije govorio u medijima, ali završio sam reprezentativnu karijeru, to sam korektno rekao i ljudima u Savezu. Rezultati u kvalifikacijama posljedica su svih odnosa u Fudbalskom BiH, za koje znamo kakvi su. Momcima koji igraju nije lako, ima tu puno nefudbalskih problema. Svim srcem želim da BiH prođe dodatne kvalifikacije i plasira se na Evropsko prvenstvo, ali da bi došao rezultat, prvo se moraju složiti stvari u Savezu - bile su tada riječi Stjepana Lončara, koji je do sada odigrao 11 utakmica u dresu BiH.

Uprkos tome Barbarez ga je pozvao na okupljanje reprezentacije BiH pred mečeve sa Engleskom i Italijom, što je bilo ne samo iznenađenje, već i promašaj, pošto se Lončar nije odazvao.

Lončar se nije pojavio na okupljanju, čime je još jednom stavio do znanja da ne planira da se vraća iz reprezentativne "penzije". Prije njega, poziv u “A” reprezentaciju odbio je i mladi fudbaler Borca David Vuković, koji je naveo da je zbog pritiska i raznih komentara u javnosti najbolje za sve navijače da ne dođe na okupljanje reprezentacije.

Barbarez ima težak zadatak već na samom početku svog mandata, pošto ne može da računa na Miralema Pjanića i Ibrahima Šehića koji su se oprostili od „Zmajeva“, a na utakmicama protiv Engleske i Italije neće igrati ni Edin Džeko, kao ni povrijeđeni Sead Kolašinac, Amar Dedić i Rade Krunić. Upitan je i nastup Ermina Bičakčića, koji je nedovoljno oporavljen od povrede.