XS
SM
MD
LG

Žal u Slaviji zbog propuštenog u Zvorniku: Bili smo bolja ekipa

Juniori Slavije iz Istočnog Sarajeva ni u trećem finalu zaredom nisu uspjeli da dohvate Premijer ligu Bosne i Hercegovine.

U finalu baraža u Zvorniku dobojska Sloga je slavila sa minimalnih 1:0 golom Đorđa Nikića još iz osme minute utakmice. Sve poslije toga uglavnom je pripalo Slaviji, koja je igrala odlično, dva puta pogađala prečku, još nekoliko puta na muke stavila golmana Dragišu Kuzmića, ali lopta nije htjela u gol. 

- Utakmica je bila sadržajna, mislim da je i jedna i druga ekipa pružila igru dostojnu Premijer lige. Mislim da smo danas bili kvalitetnija ekipa, a i stručni štab Sloge nam je to potvrdio na kraju utakmice. Možemo da žalimo, pogodili smo dvije prečke i imali još tri izgledne šanse. U najmanju ruku smo zaslužili neriješeno. Ali, na kraju se igra za golove i rezultat. Čestitke Slogi na pobjedi i želimo im sreću u Premijer ligi, kaže koordinator omladinskih selekcija FK Slavija, Bojan Kuljanin.

Utakmica je odigrana u gotovo nehumanim uslovima. U vrijeme početka utakmice temperatura je bila 35 stepeni.

- Iskoristio bih priliku da skrenem pažnju malo i Savezu na omladinski fudbal i na ovakve utakmice. Igramo utakmicu na 35 stepeni u hladu, na lošem travnjaku u lošim uslovima. Nismo mogli da napravimo sastanak u svlačionici jer su prozori zakovani ekserima i nije bilo vazduha. Katastrofa. Nije da nema dobrih terena, a da ne kažem da je po ovakvom vremenu utakmica morala da se igra u noćnom terminu, pod reflektorima. 

Neće Sokolove omesti još jedan neuspjeh u finalu.

- Mi ćemo analizirati rad u prethodnoj godini i pokušati napraviti sljedeću još bolju. Ponovo ćemo probati naredne sezone ući, jer Slavija i grad Istočno Sarajevo zaslužuju premijerligaša.