XS
SM
MD
LG

Utakmica odluke
Pred nama je rasplet u grupi C na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, u kojoj igraju Srbija - Danska, odnosno Engleska - Slovenija.
 

Fudbaleri Srbije (foto: EPA-EFE/MOHAMED MESSARA) -

20.39 - Novak Đoković sišao na teren da pruži podršku "orlovima".
20.30 - Igrači oba tima se zagrijavaju. Odlična atmosafera sa ulica Minhena prenijela se i na stadion.

20.15 - Fudbaleri Srbije stigli na "Alijanc arenu".

20.05 - Poznat i sastav Danske. Na teren će ovih 11: Šmajhel - Andersen, Kristensen, Vestergor - Bah, Hojbjerg, Hjulmand, Mele - Eriksen - Hojlund, Vind

20.00 - Selektor Srbije Dragan Stojković odredio je sastav za duel sa Danskom. Srbija kreće sa jednim klasičnim napadačem Mitrovićem, a Vlahović i Jović su na klupi.

Evo i sastava: Rajković - Veljković, Milenković, Pavlović - Mijailović, Gudelj, Ilić, Živković - Lukić, Samardžić - Mitrović.

Na Alijanc areni biće i vaterpolisti Srbije, koji se trenutno pripremaju u Sloveniji za Olimpijske igre u Parizu gdje brane zlatnu medalju. Srbiju će uživo bodriti i najbolji teniser svijeta svih vremena Novak Đoković.

Poznato je i šta Srbiji treba za eventualni prolaz dalje. Pobjeda garantuje to, a u nekim kombinacijama i neriješen rezultat bi mogao biti dovoljan da se Srbija nađe u osmini finala. Danci bi i remijem bili gotovo sigurni.

Ekipa će se sa centra povesti arbitar Francuz Fransoa Leteksije

Podsjećamo, Srbija je u prvom meču poražena od Engleske (0:1), a izvukla je remi u nadoknadi protiv Slovenije (1:1). Danci su igrali oba puta neriješeno identičnim rezultatom 1:1, sa Englezima i Slovencima.

Utakmica Srbija - Danska prati se na svim merdijanima, a podršku "orlovima pružio je i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Veliki broj navijača Srbije našao se na ulicama u Minhenu koji su ponovo došli da pruže značajnu podršku "orlovima".
Nažalost nije moglo ni bez čarki, nakon provokacija Albanaca, odreagovali su srpski navijači, pa se na kraju morala umiješati i policija.

U drugoj utakmici grupe sastaju se Engleska i Slovenija. Ovaj meč u Kelnu za Engleze znači potvrdu prvog mjesta u grupi, a Slovencima za prolaz. Za to im je potrebna pobjeda, ili remi u nekim kombinacijama.