XS
SM
MD
LG

Poznato kad startuju rukometašice i rukometaši

Pod predsjedavanjem predsjednika Slobodana Zadre održana je sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza Bosne i Hercegovine.
Na sjednici je bilo prisutno 10 članova, a dva su bila primorana poslati punomoć, zbog ranije preuzetih obaveza.

Za pohvalu je svakako da su već sada u junu izvučeni su takmičarski brojevi Premijer lige BiH za rukometašice i rukometaše.

Premijer liga BiH za rukometaše počet će 14. septembra, a Premijer liga BiH za rukometašice 21. septembra.

Takmičarski brojevi za Premijer ligu BiH za rukometaše su sljedeći:

  1. ORK Bosna Sarajevo
  2. RK Borac m:tel
  3. RK Gračanica
  4. RK Vogošća
  5. RK Maglaj
  6. RK Višegrad
  7. RK Čelik Junior
  8. RK Konjuh
  9. RK Sloboda
  10. RK Izviđač Agram
  11. MRK Sloga Doboj
  12. RK Krivaja
  13. MRK Goražde
  14. RK Leotar

Tako se u prvom kolu 14. septembra sastaju: ORK Bosna – RK Leotar, RK Borac m:tel – MRK Goražde, RK Gračanica – RK Krivaja, RK Vogošća – MRK Sloga Doboj, RK Maglaj – RK Izviđač Agram, RK Višegrad – RK Sloboda, RK Čelik Junior – RK Konjuh.

Takmičarski brojevi za Premijer ligu BiH za rukometašice su sljedeći:

  1. ŽRK Krivaja
  2. OŽRK Krajina
  3. ŽRK Radnik Bijeljina
  4. RK Hadžići
  5. ŽRK Goražde
  6. HŽRK Zrinjski
  7. HRK Grude
  8. ŽRK Knežopoljka
  9. ŽRK Izviđač
  10. ŽRK Borac

Tako se u prvom kolu 21. septembra sastaju: ŽRK Krivaja – ŽRK Borac, OŽRK Krajina – ŽRK Izviđač, ŽRK Radnik – ŽRK Knežopoljka, RK Hadžići – HRK Grude, ŽRK Goražde – HŽRK Zrinjski.

Upravni odbor Rukometnog saveza BiH usvojio je kalendar takmičenja za narednu sezonu, a usvojene su propozicije i za kup i za ligu, te za omladinska takmičenja.

Na današnjoj sjednici Upravnog odbora konstatovano je da ovaj saziv UO u svom mandatu nije napravio niti jedan dug, kako za kirije, tako prema dobavljačima, trenerima i igračima.

Seminar trenera Premijer lige BiH će biti održan u Grudama, dok će seminar za sudije i delegate Premijer lige BiH biti održan u Banjaluci.

-Mislim da je ovo istorijski momenat, klubovi se mogu spremati kako treba, imaju kalendar takmičenja, znaju s kim kad igraju, te mogu rezervisati datume u svojim dvoranama. Sve je danas urađeno konsenzusom, bilo je različitih mišljenja, ali smo se do kraja složili i usvojili jako bitne stvari, izjavio je potpredsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Vladimir Branković.

Podsjećamo, juniorska muška U20 reprezentacija BiH nastupa na Carpaty Trophy turniru, dok će kadeti u avgustu nastupati na EHF Championshipu u Slovačkoj. Osim toga, itekako je vrijedno spomena da će seniorska ženska rukometna reprezentacija Bosne i Hercegovine biti prijavljena za pretkvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, te će ovo biti četvrto uzastopno učešće u kvalifikacijama za velika takmičenja.