XS
SM
MD
LG

Stojan Vranješ: Glavni cilj je ostvaren - ljeto u Evropi

Stojan Vranješ u Elbasanu FOTO: FK Borac/N. Kulaga

Iskusni Stojan Vranješ odigrao je 56 minuta na stadionu „Elbasan arena“ u revanš susretu prvog kola kvalifikacija za UEFA Ligu šampiona protiv Egnatije i dao doprinos prolasku u narednu rundu u kojoj prvaka Premijer lige BiH očekuje grčki šampion PAOK iz Soluna. Biće to veliko iskustvo za sve na banjalučkom Gradskom stadionu, protiv ekipa koja će da bude apsolutni favorit u dvomeču sa crveno-plavima.
-Odmah nakon penala i pobede nad Egnatijom misli smo okrenuli ka narednom protivniku. O PAOK-u ne treba da trošimo mnogo reči, znamo njihovu snagu i potencijal. Moj brat Ognjen je igrao za AEK i dobro sam upoznat s rivalitetom dva kluba, ali i mogućnostima i jednih i drugih. Grci jesu favoriti, ali to ne znači da ćemo se mi unapred predati. Bez obzira koliko su skuplji od nas kao tim borićemo se – rekao je Stojan Vranješ, fudbaler Borca.
U Albaniji je bilo svega i svačega. Fudbaleri Borca su igrali u teškim vremenskim, ali i uslovima negativne i huškačke atmosfere za linčovanje od strane navijača Egnatije. Izdržali su sve stoički.
-Uh, bilo je svega. U jednom momentu sam pomislio – Bože, što ne ponesoh šljem? Nije bilo jednostavno, ali sve te nefudbalske stvari u Elbasanu su nas dodatno motivisale, probudile u nama onaj dobro poznati, srpski, mentalitet i inat. Svaki od igrača je dao maksimum. Svi smo želeli „osvetu“ na terenu, da pobedimo Albance. Na kraju smo i uspeli. Odigrali smo možda i najvažniju utakmicu u novijoj istoriji Borca i što je još bitnije pobedili u njoj – dodao je Stojan Vranješ.
Eliminacijom albanskog šampiona Banjalučani su obezbedili još najmanje šest evropskih utakmica ovog leta, a ko zna, možda i više...
-To je bio naš cilj, ostvarili smo ga i možemo da budemo zadovoljni. Nije bilo ni malo lako ni jednostavno. Sada idemo ka novim ciljevima i pokućamo da ih ostvarimo. Prvo da vidimo šta će da bude protiv PAOK-a, kojim putem ćemo nastaviti i koga će nam žreb u ponedeljak, 22. jula dodeliti ako pobedimo ili ako, ne daj Bože, izgubimo. Moramo da verujemo u sebe i da se borimo, kako ustvari nalaže i ime kluba čiji grb na grudima nosimo. Nastojaćemo da obezbedimo još evropskih utakmica i napravimo iskorak koji nikad nijedna generacija igrača Borca za ovih 98 godina nije uspela da napravi – istakao je na kraju Stojan Vranješ, prvotimac Borca.

Stojan Vranješ protiv Egnatije FOTO: FK Borac/N. Kulaga


Sarajevo 2 : 0 Radnik
Posušje 1 : 0 Zrinjski
Borac 3 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 1 Sloga
Široki Brijeg 1 : 1 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posušje 5 4 1 0 13
2 Sarajevo 4 4 0 0 12
3 Željezničar 5 3 1 1 10
4 Široki Brijeg 5 2 2 1 8
5 Radnik 4 2 1 1 7
6 Borac 2 2 0 0 6
7 Velež 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 2 1 0 1 3
9 Sloga 3 0 2 1 2
10 Igman 4 0 1 3 1
11 Sloboda 5 0 1 4 1
12 GOŠK 5 0 0 5 0