XS
SM
MD
LG

Borčevci stigli u Grčku: Nismo došli turistički u Solun

Foto/ FK Borac/ Nikola Kulaga

Fudbaleri banjalučkog Borca stigli su u Solun gdje će sutra na Toumbi igrati protiv prvaka Grčke, solunskog Paoka. 

Defanzivac Nikola Pejović po dolasku u Solun ističe da nisu došli turistički u Grčku.

 Jako smo srećni što smo prošli prvo kolo prvi put u istoriji kluba u Ligi šampiona i što imamo priliku da nastavimo taj put. Sada imamo utakmicu protiv PAOK-a, sigurno meč za koju svaki igrač u našoj ekipi živi, daćemo svoj maksimum i svakako da nismo došli u Solun da uživamo u gradu već da pružimo što bolji otpor i damo sve od sebe. I ako je moguće napravimo pozitivan rezultat, rekao je Nikola Pejović, te dodao:

- Očekujemo dobru atmosferu, oni imaju svoju bazu navijača, to vrlo dobro znamo da će biti tako na njihovom stadionu, međutim, dolaze i naši navijači što nam je jako drago i bez obzira što će biti u manjini, mnogo će nam značiti. Ja volim te utakmice kad je pun stadion, kad je veliki pritisak jer vjerujem, kao i moji saigrači, da će nam to biti samo motiv više za ovu utakmicu. Idemo iz meča u meča i nadamo se da ćemo ispisati novo poglavlje u klupskoj istoriji.

Pomoćnik Mladena Žižovića, Bojan Puzigaća, vjeruje u momke, te ističe da se imaju čemu nadati u ovom gradu.

- Što se tiče sutrašnje utakmice, čeka nas izutetno težak protivnik, kao i težak meč i u fizičkom i mentalnom aspektu. Analizirali smo rivala, i oni imaju dvije ruke, dvije noge i jednu glavu i nismo došli ovdje sa bijelom zastavom. Imamo svoje adute, volju, snagu i energiju, te ako budemo u fokusu, imamo pravo da se nadamo pozitivnom rezultatu, rekao je Puzigaća, pa nastavio:

-Imamo viziju i ideju, a isto tako nećemo odstupati bez obzira da li je u pitanju PAOK ili domaće prvenstvo. Vjerujem da ćemo biti u odnosu na njih psihički stabilniji, pritisak je na njihovoj strani, prva im je utakmica, a žele plasman u grupnu fazu Lige šampiona, pa smo s mentalne strane mi u prednosti. Jasno je i da smo u odnosu na njih mnogo jeftinija ekipa, međutim, kreće se od 0:0, a imamo želju da se pokažemo u najboljem svjetlu. Momci dobro rade, dobro treniraju, dobro se ponašaju i to je takođe jedna od bitnih uzdanica za pozitivan rezultat.


Sarajevo 2 : 0 Radnik
Posušje 1 : 0 Zrinjski
Borac 3 : 0 GOŠK
Željezničar 1 : 1 Sloga
Široki Brijeg 1 : 1 Sloboda
Velež 1 : 1 Igman
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Posušje 5 4 1 0 13
2 Sarajevo 4 4 0 0 12
3 Željezničar 5 3 1 1 10
4 Široki Brijeg 5 2 2 1 8
5 Radnik 4 2 1 1 7
6 Borac 2 2 0 0 6
7 Velež 4 1 1 2 4
8 Zrinjski 2 1 0 1 3
9 Sloga 3 0 2 1 2
10 Igman 4 0 1 3 1
11 Sloboda 5 0 1 4 1
12 GOŠK 5 0 0 5 0