XS
SM
MD
LG

Barbarez objavio spisak

U prostorijama NS/FS BiH u Sarajevu danas je održana press konferencija na kojoj je selektor „A“ reprezentacije Sergej Barbarez saopštio imena igrača na koje računa u utakmicama UEFA Lige nacija sa Nizozemskom i Mađarskom. Pored selektora predstavnicima medija se obratio i direktor reprezentacije Emir Spahić.

Barbarez je između ostalog rekao:

„Očekuju nas prve zvanične utakmice u okviru Lige nacija i proveli smo dosta vremena prateći igrače, analizirajući, održali smo dosta sastanaka. Na taj način smo se odlučili za ovaj spisak igrača. Sead Kolašinac ima povredu, ali bi trebao za desetak dana biti u redu i vjerujem da ćemo moći da računamo na njega. Tu su i dva nova igrača, Đakovac i Bajraktarević. Pratili smo ih duže vrijeme i s njima možemo napraviti iskorak, u nekom širem razmišljanju što se tiče igre. Pred nama su velike utakmice koje mogu mnogo značiti za ovaj tim i siguran sam da stvaramo dobru priču.“

Sergej Barbarez je uvrstio i tri igrača na širi spisak, Naila Omerovića, Adriana Leona Barišića i Emira Karića:

„S obzirom na to da do okupljanja ima dosta vremena i igrači će odigrati nekoliko utakmica za klubove, odlučili smo se da pošaljemo tri pretpoziva. Omerović je dobio poziv i u julu, ali zbog privatnih obaveza nije mogao da nastupi. Barišić je izašao iz povrede i treba mu malo vremena. Za Karića smo se borili da ga dovedemo da igra za nas, ali on nažalost u ovom trenutku nije standardan. Međutim, sigurno je da će u budućnosti biti dio ove priče.“

Emir Spahić se osvrnuo i na omladinske selekcije, gdje će u narednom periodu biti poznati članovi stručnih štabova, te je istakao da postoji velika baza mladih igrača i cilj je da ih što više iz U-21 prelazi u seniorsku selekciju.

Utakmica sa Nizozemskom na programu je na programu je 7. septembra u Eindhovenu, a sa Mađarskom tri dana poslije u Budimpešti.