XS
SM
MD
LG

Jagodić: Ovo večeras je prevazišlo svaku mjeru, skandiraju nam "cigani", psuju mi djecu

Foto/ Sport1

Željezničar i Sloga Meridian su remizirali rezultatom 1:1 u utakmici petog kola WWin lige Bosne i Hercegovine.

Vlado Jagodić, trener Dobojlija, govorio je na press-konferenciji nakon meča protiv Željezničara.

- Uvijek se izuzetno lijepo osjećam ovdje na Grbavici, pogotovo u kontaktku s novinarima. Iskreno ću vam reći, žao mi je što moja prva rečenica nije ona koja je uobičajena ovdje, a to je fantastičan ambijent, mnogo publike i sve korektno. To ne mogu reći, bio bih nekorektan prema svojim igračima. Sloga ničim nije zaslužila ovakav odnos, ali to je fudbal, to je ovdje tako. Čestitam mojim igračima jer ovaj bod vrijedi tri. Vidjeli ste u prvom poluvremenu gdje smo promjenom formacije željeli iznenaditi Željezničar. Znao sam kada se tri pobjede zaredom da je to prilično opterećenje za ekipu. Na tome sam gradio neke naše  takičke zamisli, započeo je Jagodić, pa nastavio:

- Prvo poluvrijeme sam prezadovoljan, a u drugom je bilo ono što je očekivano, a to je da, ako bude ovakav rezultat, nama se otvara velika mogućnost da sa brzim igračima uradimo još bolji posao. Isto tako smo znali, ako nas ekipa utjera u šesnaesterac, da Krpić i ostali dođu do izražaja. Primili smo gol, a poslije je sve bilo na silu. Ne treba nam niko ni zamjeriti. Nama se ostvorila mogućnost da mi na ovako punoj Grbavici dođemo do boda. To Sloga nikada nije uradila, je li tako? Naravno da nam ne treba zamjeriti što smo morali odgovoriti na tako težak zadatak. Na kraju, bod koji smo osvojili je veliki, ali nama nedostaje takmičarskih utakmica. Ne želim da se branimo, jer imam iskusnu ekipu. Još jednom pohvaljujem momke, ja ću uvijek prema Željezničaru biti takav kakav sam, želim im sve najbolje, kao i kolegi Ćoriću. Neki njegovi saradnici su prema meni bili takvi kakvi jesu, ali ih shvatam, prvi put su u Želji. Svi se služe svim i svačim da bi došli do rezultata. Drago mi je što nas Željo nije pobijedio.

Apostrofirao je kako je u finišu mnogo toga bilo "na silu".

- Znate šta znači "sila". Nešto što želiš ispoljiti, a nije prirodno. Posljednjih deset mintua bilo je ubaci u 16 metara i uguraj u gol. Na kraju, zahvaljujući VAR-u, mi smo nažalost mogli izgubiti utakmicu iz neregularnog gola. Mislim da je bilo 18 igrača između penala i linije, neko je rukom igrao. Pohvaljujem takvu odluku. Krupna odluka pred punim stadionom. Sloga nije mali klub, već veoma organizovan i kulturan klub. Vidjet ćete to kada Željezničar bude ponovo dolazio u Doboj, smatra trener gostiju.

Kritikovao je doček publike na Grbavici.

- Kada publika skandira "cigani", kada meni psuju djecu, to su uvrede. Prvo poluvrijeme, moj izlazak sa terena, možda to niste registrovali. Ovo mi je 559. utakmica, tačno. Prošao sam svašta. Znate da sam osvojio titulu sa Borcem pobjedom. Je li bio kakav problem kada smo u Doboju igrali utakmicu? U Modriči, tačnije. Ovdje smo izgubili 1:0 2023. godine, primili smo gol pred sami kraj, ali sam smogao snage da se zahvalim i čestitam. Uživancija je voditi klub ovdje, ali mi je žao što neko smatra da treba Slogu nazvati "ciganima". Zašto to? Svaka čast i tim ljudima. Nažalost, bilo je ružno. Na kraju sam smogao snage i apostrofiram da treba podržati veliki klub. Znam da Željezničar izlazi iz teških problema i sada, ako nisi četvrti put uspio pobijediti, budi veliki i nagradi aplauzom moje momke. Da li su se oni nesportski trudili? Znam na šta mislite, ali pogledajte prvo poluvrijeme pa ćete vidjeti dosta stvari u taktičkom smislu kako je to išlo. No, kada se nešto događa u drugom poluvremenu, ne možemo igrati onako kako smo zamislili. Mnogi me osporavaju, zato uvijek imam motiv protiv Zrinjskog, Sarajeva, Želje... Uvijek sam na nivou u ophođenju i poštovanju tih ligaša. Jedini sam trener koji nije smijenjen, možda bih bio da sam izgubio. To je tako kod nas. Živim sa raspakovanim koferom, ali ne mogu dozvoliti neke stvari i da neko sada misli da sam konstruisao ekipu da igra na ovakav način. Ovo je nametnuto. I to je kvalitet. Jović, Vidić, to su dobri igrači, mi smo u rangu Željezničara gledaju sa glave na glavu. To što sada nemamo dovoljno bodova, pa imali smo ih prošle sezone, pa smo i dalje osporavani. I dalje se nosim sa tim, možda mi ovo bude posljednja utakmica, ali sve vas maksimalno poštujem. Smatram da imam pravo ovo reći jer je ovo večeras prevršilo svaku mjeru, poručio je Jagodić.


Radnik 0 : 1 Igman
Sloboda 1 : 1 Velež
Sloga 1 : 0 Široki Brijeg
GOŠK : Željezničar
Zrinjski 1 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 2 Posušje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 5 4 1 0 13
2 Posušje 6 3 2 1 11
3 Zrinjski 4 3 1 0 10
4 Željezničar 5 3 1 1 10
5 Široki Brijeg 6 2 2 2 8
6 Borac 3 2 1 0 7
7 Radnik 5 2 1 2 7
8 Velež 5 1 2 2 5
9 Sloga 5 1 2 2 5
10 Igman 5 1 1 3 4
11 Sloboda 6 0 2 4 2
12 GOŠK 5 0 0 5 0