XS
SM
MD
LG

Za 60.rođendan Skugrića 1964

Na istom zadatku: Nikola Nikić i Milenko Đurić

MODRIČA – U petak će u Skugriću da ožive slike zlatnog fudbaslkog vremena. Nekadašnje fudbalske zvezde zajedničke zemlje čestitaće 60.rođendan Skugriću 1964. Nema sumnje, biće to svojevrsna gala manifestacija. Predsednik kluba slavljenika Milenko Đurić kaže da se i poslednje pripreme za ovu manifestaciju privode kraju.

„To je drugi deo od tri poglavlja obeležavanja 60.rođendana našeg kluba. Prvi je bio susret veterana u junu ove godine. Tada su došli svi živi asova Bratsva, kako se naš klub zvao, koji su 1964.godine počeli da grade istoriju kolektiva. Sada imamo susret sa ex-yu zvezdama, a 22.septembra planirana je promocija monografije koja se priprema za ovu priliku. Čast nam je ugostiti sve same velikane. I to će biti istorija, svetla istorija za one koji budu obeležavali naredne jubileje“, kaže Đurić.

Po četvrti put bivši fudbaler Nikola Nikić dovodi poznata sportska imena u rodni Skugrić.

Faruk Hadžibegić, Meša Baždarević, Megmed Janjoš, Slaviša Vukićević, Ivica Grnja, Zoran Milenković, Vukašin Petranović, Čedo Maras, Rizah Mešković, Bajro Župić, Nenad Starovlah, braća Lušić, braća Bakrač, braća Vukčević, Sulejman Halilović, Jovica Nikolić, Miloš Đelmaš, Dževad Šećerbegović, Boško Đurovski“, nabraja Nikić.

Malo je zastao, pa dodao:

„Doći će i Mitar Lukić, Mersad Kovačević, Nihad Mujezinović, Josip Čilić, Edin Čurić, Edin Bahtić, Amir Durgutović, Ešef Jašarević, Stojan Malbašić, Mato Stanić, Božur Matejić, Dragan Škrba, Ivan Gudelj, Boris Živković, Željko Pakasin, Miroslav Žitnjak, Kemo Hafizović, Mato Gavran, Darko Tešković, Cvijetin Blagojević, Marjan Zovko...“, broji Nikić, kazavši da se plaši da je nekog izostavio.

Izrazio je nadu da će u petak od 16 časova veliki broj meštana Skugrića i Modriče na stadionu u Mišićima pozdraviti navedene asove.

„Moj Skugrić je uvek znao da se pokaže. I sada ćemo biti pravi domaćini. Posle utakmice selimo se na druženje u Monogram. Biće to prava zabava“, obećava nekadašnje vihorno krilo sarajevskog Željezničara, više grčkih klubova, te zeničkog Čelika i Borca iz Banjaluke.

Dakle, na pomolu je još jedna fudbalska poslastica za pamćenje.