XS
SM
MD
LG

Vlado Jagodić: Virus nam je ušao u svlačionicu

Vlado Jagodić, trener Sloge, na današnjoj konferenciji za medije je najavio sutrašnju zaostalu utakmicu prvog kola WWin lige BiH protiv Zrinjskog u Mostaru. 

Sloga će sutra Pod Bijelim brijegom u Mostaru gostovati Zrinjskom od 20 sati i 15 minuta, a uoči ovog susreta, Jagodić je rekao kako je gostovanje njegove ekpe u Mostaru uvijek težak zadatak. 

Gostovanje Zrinjskom u Mostaru i za ove ekipe koje se bore za titulu uvijek je težak zadatak, pa tako i nas možda očekuje kompleksniji zadatak, ako ga mogu tako nazvati, jer se radi o ekipi koja je igrala Evropu i predstavljala našu državu u evropskim takmičenjima, nije se kvalifikovala, ali je odigrala dovoljan broj utakmica. Tačno je da su odigrali dvije prvenstvene utakmice, a da su sve druge odgađale. U ovoj reprezentativnoj pauzi smo imali pet-šest dana namjeru da se negdje odvojimo, jer sam imao nekoliko igrača kojima je bio potreban dodatni rad, ali nismo uspjeli to da odradimo zbog toga što smo morali da planiramo ovu utakmicu u Mostaru, istakao je Jagodić, pa dodao:

- Prošle godine smo sa Zrinjskim odigrali pet utakmica, kao i sa Posušjem, te je normalno da se dobro poznajemo. Uvijek ću reći da je i meni lično, a i mojoj ekipi, treba da bude izazov igranje protiv jakih, ako možemo to tako nazvati, favorita za titulu, jer su to utakmice u kojima igrači svojim angažmanom, a vidjeli smo to i na Grbavici u prošlom kolu, da mi možemo kvalitetom da se nosimo sa svim ekipama.

Pred duel u Mostaru protiv Plemića, Sloga ima problema sa virusom.

Zrinjski je angažovao tri veoma dobra igrača i sada slijedi spajanje tih igrača sa ekipom. Da li će protiv nas primijenitistari recept ili će novi dobiti priliku, ne znam. Veća mi je nepoznanica naša ekipa, jer primjetite boju mog glasa. Virus nam je ušao u svlačionicu i dva-tri igrača su u nezgodnom stanju. Na Dadića ne mogu računati, Popara je sinoć imao temperaturu, procijenit ćemo da li će ići na put. Kada se radi o tome, moguće da se i u toku puta nešto izdogađa. Koga imam-imam, razmišljamo pozitivno. U svakoj utakmici imamo svoje šanse i tako ćemo se ponašati i protiv Zrinjskog. U fudbalu su tri rezultata moguća, mi smo zadovoljni sa svim što se može sabrati, kazao je Jagodić, pa dodao:

Tražim samo da igrači daju maksimum, a to je dovoljno za nadu da možemo do pozitivnog rezultata. Blizu smo mi osvajanja cijelog plijena na gostujućem terenu, ali to malo nam nedostaje. Igrači dolaze u takmičarsku formu i mislim da ćemo biti sve bolji i bolji. Prva naredna je najbitnija, ne želim da je propuštamo. Tačno je da je teško u Mostaru, ali i u Posušju je, i u Sarajevu je, pa smo izašli sa sabiranjem bar po jednog boda. Nećemo igrati na neriješen rezultat, pokušat ćemo iskoristiti svoje kvalitete. Optimistični smo, ali i sa respektom prema Zrinjskom.

Inače, Sloga trenutno na svom kontu ima dva osvojena boda.


Radnik 0 : 1 Igman
Sloboda 1 : 1 Velež
Sloga 1 : 0 Široki Brijeg
GOŠK 0 : 3 Željezničar
Zrinjski 1 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 2 Posušje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 5 4 1 0 13
2 Željezničar 6 4 1 1 13
3 Posušje 6 3 2 1 11
4 Zrinjski 4 3 1 0 10
5 Široki Brijeg 6 2 2 2 8
6 Borac 3 2 1 0 7
7 Radnik 5 2 1 2 7
8 Velež 5 1 2 2 5
9 Sloga 5 1 2 2 5
10 Igman 5 1 1 3 4
11 Sloboda 6 0 2 4 2
12 GOŠK 6 0 0 6 0