XS
SM
MD
LG

Subić nakon BSK-a: Titula je naš cilj

Aleksandar Subić FOTO: FK Borac

Na osnovu rezultata 4:1 stiče se utisak da su fudbaleri Borca rutinski obezbijedili plasman u osminu finala Kupa Republike Srpske „dr Milan Jelić“, ali situacija je na terenu bila drugačija. Gradski rival BSK poveo je, a otpor „romantičara“ je definitivno slomljen u finišu susreta kada je trener Mladen Žižović uveo standardne prvotimce, pa su dvojica rezervista Damir Hrelja i Nikola Srećković za dva minuta definitivno matirali rivala.

Crveno-plavi nisu dozvolili bilo kakvo iznenađenje iako je BSK imao aktivan rezultat sve do 73. minuta i mladi tim trenera Zorana Dragišića je prijetio prvaku Premijer lige BiH. Ipak, na kraju iskustvo i kvalitet su presudili, prevagnuli na stranu Borca.

-Ostvarili smo prioritetni cilj, izborili smo plasman u osminu finala i to je najvažnije iz ove utakmice protiv BSK-a. Iako je rival poveo brzo smo se vratili, izjednačili, do kraja prvog dijela i poveli i kontrolisali smo utakkmicu, držali sve konce u svojim rukama. Rastrčani i borbeni mladići „romantičara“ su pokazali požrtvovanje i motiv da se dokažu jer većina njih kuca na vrata Borca, što je i razumljivo. Možda je rezultat malo i previsok, ali mi se okrećemo narednim obavezama u prvenstvu nakon reprezentativne pauze – istakao je za Sportski žurnalAleksandar Subić, levi bek Borca koji je odigrao svih 90 minuta.

Trener Žižović je na ovom meču šansu da zaigraju od početka dao fudbalerima s manjom minutažom u dosadašnjem delu sezone. Na taj način je želio da ima uvid u kvalitet svakog pojedinca, ali i igrača koji će neminovno ići kroz rotaciju jer Banjalučani igraju na četiri fronta – prvenstvo i Kup BiH, Kup Republike Srpske „dr Milan Jelić“ i grupna faza UEFA Lige konferencija.

-Pred nama su veliki izazovi i iskušenja na četiri fronta i vjerujem da ćemo uspješno i dobro da odgovorimo na sve njih. Sada nam je prvenstvo u prvom planu. U Kupu Republike Srpske smo preskočili prvu prepreku, a utakmica protiv BSK-a nam je poslužila i kao vrsta provjere pred derbi sa Zrinjskim u Mostaru za vikend. Naš glavni cilj u novoj sezoni je osvajanje još jedne titule, jer ova nam je donijela sve ove radosti tokom ljeta i ispisivanje istorije, cijelu jesen igraćemo na međunarodnoj sceni. Naravno, nećemo zanemariti ni ostala takmičenja, ali prvenstva trka je najvažnija. U Evropi ćemo se truditi da ostavim snažan utisak, dok ćemo kroz Kup utakmice tražiti motiv za nove pehare i bogaćenje riznice naše trofejne sale na Gradskom stadionu – jasan je Aleksandar Subić u izjavama za Žurnal.

Izgubio je status prvotimca, ali nije obeshrabren. Ćuti, radi, maksimalno se zalaže i čeka svoju šansu.

-Ja sam vojnik Borca i ponašam se profesionalno. Najvažniji su klupski uspesi, mi smo vi u službi toga i interesa kluba. Pred nama su mnogi izazovi i treba da budemo skoncentrisani na njih. Verujem u nove pobede i uspehe Borca – rekao je na kraju iskusni Aleksandar Subić.

 


Radnik 0 : 1 Igman
Sloboda 1 : 1 Velež
Sloga 1 : 0 Široki Brijeg
GOŠK 0 : 3 Željezničar
Zrinjski 1 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 2 Posušje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 5 4 1 0 13
2 Željezničar 6 4 1 1 13
3 Posušje 6 3 2 1 11
4 Zrinjski 4 3 1 0 10
5 Široki Brijeg 6 2 2 2 8
6 Borac 3 2 1 0 7
7 Radnik 5 2 1 2 7
8 Velež 5 1 2 2 5
9 Sloga 5 1 2 2 5
10 Igman 5 1 1 3 4
11 Sloboda 6 0 2 4 2
12 GOŠK 6 0 0 6 0