XS
SM
MD
LG

Posušje u sedmoj minuti sudijske nadoknade izbjeglo poraz na Koševu

Foto/ Sport1.ba

Sarajevo je večeras ugostilo Posušje u susretu šestog kola Wwin lige Bosne i Hercegovine, a meč na Koševu okončan je rezultatom 2:2.

Bordo tim je u večerašnji duel ušao u jako dobrom raspoloženju, sa četiri uzastopne pobjede i sa nekoliko uvjerljivih partija u prvim utakmicama nove sezone, koje su podigle ambicije i optimizam navijača.

Sarajevo je od početka meča bilo bolji tim, nametnulo se i visokim presingom je Posušje onemogućavalo da izađe iz svog kaznenog prostora, a iako su igrači Sarajeva uglavnom završavali svoje akcije udarcima, nije Sarajevo stvorilo previše šansi.

No, djelovalo je dovoljno dobro da stvori dojam da će prije ili kasnije povesti, a povelo je već u 19. minuti, kada je nakon sjajne akcije Giorgi Guliashvili matirao golmana gostiju. 

Sarajevo je nastavilo dominirati do kraja prvog dijela, Posušje nije uputilo niti jedan udarac i Sarajevo je trebalo kapitalizirati svoju prednost u prvom dijelu još nekim golom. No, nije u tome uspjelo.

Drugi dio susreta donio je dosta drugačiju sliku. Sarajevo je u otvorenju bilo bolji tim, ali nije djelovalo da previše napada gol protivnika, te su se gosti polako počeli ohrabrivati. Izmjene Sarajevu također nisu donijele željeni rezultat, iako je Zoran Zekić u igru uveo i Domagoja Pavičića i Karla Lulića, dva najnovija pojačanja.

Posušje je nastavilo izlaziti u svakoj prilici po osvojenoj lopti ka golu Sarajeva, a u 79. minuti gosti su izborili korner. Nakon centaršuta u kazneni prostor Sarajeva, lopta je dosta putovala dok nije stigla do Marića, koji pogađa za poravnanje gostiju.

Sarajevo je u ranijim utakmicama uglavnom do završnice meča rješavalo pitanje pobjednika, pa se ovaj put našlo u neobičnoj situaciji. Nastojao je Bordo tim da dođe do poravnanja, ali nije stvorio gotovo ništa i bez ikakvih problema su gosti uspijevali zatvoriti prilaze svom golu.

Međutim. gosti su se samo branili, nisu više imali nikakve namjere da krenu naprijed, a u 92. minuti jedna duga lopta ka golu Posušja rezultira pogotkomo za Sarajevo. Đuričković spušta loptu u kazneni prostor, tamo se najbolje snalazi Pavičić, hvata volej i pogađa za novo vodstvo Sarajeva.

Do kraja utakmice, Posušje ipak stiže do izjednačenja i to na nevjerovatan način. Pogodak za 2:2 postigao je Branko Vrgoč nakon ubačaja sa strane, a Sarajevo je tako na nevjerovatan način ostalo bez pobjede. Osim što je ostalo bez tri boda, Sarajevo je dobilo i crveni karton, jer je Nidal Čelik dobio direktan crveni karton.


Radnik 0 : 1 Igman
Sloboda 1 : 1 Velež
Sloga 1 : 0 Široki Brijeg
GOŠK 0 : 3 Željezničar
Zrinjski 1 : 1 Borac
Sarajevo 2 : 2 Posušje
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 5 4 1 0 13
2 Željezničar 6 4 1 1 13
3 Posušje 6 3 2 1 11
4 Zrinjski 4 3 1 0 10
5 Široki Brijeg 6 2 2 2 8
6 Borac 3 2 1 0 7
7 Radnik 5 2 1 2 7
8 Velež 5 1 2 2 5
9 Sloga 5 1 2 2 5
10 Igman 5 1 1 3 4
11 Sloboda 6 0 2 4 2
12 GOŠK 6 0 0 6 0