XS
SM
MD
LG

Guliašvili iz „slobodnjaka“ matirao šampiona

Детаљ са утакмице Борац - Сарајево ФОТО: ФК Борац

Дерби седмог кола Премијер лиге БиХ на Градском стадиону у Бањалуци завршен је минималном побједом лидера Сарајева који је, по приказаној игри, заслужило три бода савладавши актуелног шампиона Борац.  

Већ у 27. секунду послије продора Ђорђа Деспотовића судија Франо Јелић из Широког Бријега је досудио једанаестерац за домаћина, а нападач из Србије над којим је направљен казнени ударац поставио је лопту на „креч“ и шутирао високо преко гола. Истог оног преко чије пречке су шутирали Давид Чавић, Себастијан Ерера Кародна и Срђан Граховац у европској утакмици против Ференцвароша.

Послије једног контранапада гостију на 25 метара од гола Филипа Манојловића досуђен је слободан ударац, лопту је намјестио Ђорђи Гулиашвили и погодио десни угао гола Борца, лопта је одскочила „жабицом“ испред чувара мреже црвено-плавих – 0:1. Играо се 24. минут када је Стефан Савић послије продора центрирао са лијеве стране, а Марко Вукчевић шутирао главом са пет метара и погодио спољни дио мреже. У 31. минуту Сарајево је извело контранапад, Карло Лулић је шутирао са 20 метара, али је Манојловић добро интервенисао. Још један опасан контранапад извели су гости у 41. минуту преко Гулиашвилија, а шут Карла Лулића завршио је преко гола.

Уводни тренуци наставка припадали су Бањалучанима. У 51. минуту Борац је први пут шутнуо у оквир гола Сарајлија, учинио је то Деспотовић, али је голман Емил Роцков био на мјесту. притисак Борца је, како је вријеме све више одмицало, сплашњавао, имали су домаћи више од игре, али никако нису успјевали да дођу до краја и реализације.

Шут Николе Срећковића у 69. минуту успјешно је зауставио голман Роцков. Сарајево је имало колосалну шансу у 74. минуту када је Гулиашвили прошао сјајно по лијевој страни и искоса из тешке позиције шутирао и погодио пречку, а Јурах Каролина је очистио испред гол линије и послао лопту у корнер. У 75. минуту још једна прилика за Сарајево коју није искористио Немања Анђушић. Три минута касније узвратио је резервиста Бањалучана Дамир Хреља, али је млако шутирао главом, па Роцков није имао већих проблема.

Пробао је у 82. минуту Енвер Кулашин, али је добро реаговао Роцков, а у наставку акције резервиста Бајде је шутирао преко гола главом. У 86. минуту Хреља је из изгледне прилике шутирао, али је неко из одбране Сарајева закачио лопту која је изашла у корнер, послије којег је Деспотовић шутирао поред гола. У 89. минуту Гулиашвили је још једном пробао из „слободњака“, Манојловић је био сигуран. Минут касније искоса са десне стране с дистанце од 20 метара шутирао је Срећковић и погодио стативу.

Сарајево је завршило утакмицу са играчем мање јер је у 90+4. минуту Бобан Николов повриједио Анђушића који је изнесен са терена.

Стефан Савић (Борац) ФОТО: ФК Борац

Борац – Сарајево     0:1 (0:1)

Градски стадион у Бањалуци. Гледалаца: 3.500. Судија: Франо Јелић (Широки Бријег). Стријелци: 0:1 Гулиашвили (14). Жути картони: Николов (Борац), Лулић, Јовић, Солдо, Ђуричковић, Мустафић, помоћни тренер Желимир Мешњак, представник клуба Беридан, тренер Зекић (Сарајево).

БОРАЦ: Манојловић, Мајерс, Граховац, Ерера Кардона (од 79. Бајде), Каролина, Кулашин, Савић, Скоруп, Вукчевић, Огринец (од 70. Чавић), Деспотовић.

САРАЈЕВО: Роцков, Мујкић, Лулић, Солдо, Гулиашвили, Кјеремех (од 70. Де Оливеира), Јовић (од 77. Купрешак), Павичић (од 70. Анђушић), Бегановић, Бубања, Ђуричковић.


Posušje 3 : 1 Radnik
Borac 0 : 1 Sarajevo
Željezničar 0 : 2 Zrinjski
Široki Brijeg 2 : 2 GOŠK
Velež 0 : 0 Sloga
Igman 1 : 0 Sloboda
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 6 5 1 0 16
2 Posušje 7 4 2 1 14
3 Željezničar 6 4 1 1 13
4 Zrinjski 4 3 1 0 10
5 Široki Brijeg 7 2 3 2 9
6 Borac 4 2 1 1 7
7 Radnik 6 2 1 3 7
8 Igman 6 2 1 3 7
9 Velež 6 1 3 2 6
10 Sloga 6 1 3 2 6
11 Sloboda 7 0 2 5 2
12 GOŠK 7 0 1 6 1