XS
SM
MD
LG

Jagodić: Pobjeda na domaćem terenu se sada nameće kao imperativ

Foto/ Rade Šešlak

Uoči utakmice Sloge i Igmana u 8. kolu WWin lige Bosne i Hercegovine Vlado Jagodić je govorio pred novinarima

Trener Sloge Vlado Jagodić pohvalio je igrače nakon osvojenog boda protiv Veleža, ali i ističe važnost potvrde tog boda u Doboju.

- Odmah ću reći da smo poslije boda u Mostaru protiv Veleža napravili sebi lagodniju situaciju i sigurno da momci koji su odigrali ovu utakmicu zaslužuju pohvale. Mnogo nam znači taj bod. Odigrali smo šest utakmica, samo dvije domaće i četiri gostujuće i ovaj šesti bod je ono što nas zadovoljava, s tim što nam dolazi utakmica u kojoj bi realno bilo i to želimo žarko da valorizujemo ove osvojene bodove pobjedom kući. Jer, kada se u gostima uzimaju bodovi, a mi smo teška tri gostovanja uzeli tri boda, pobjeda na domaćem terenu se sada nameće kao imperativ, jer i dalje je ružna tabela. Mi smo na poziciji koja je crvenim obilježina, a mi nit to želimo, niti nam to pripada, rekao je Vlado Jagodić, pa dodao:

- Dolazi nam Igman, ekipa koja je u posljednje tri utakmice osvojila impozantnih sedam bodova. Mene uvijek vesele utakmice protiv ekipa koje vodi Husref Musemić. Dva smo najstarija trenera u ligi i vidi se po igri Igmana da je to ekipa koja igra takmičarski fudbal, ono što on potencira i čeka nas zajhtjevan zadatak. Mi smo u Mostar otišli bez pet standardnih igrača, nismo ih imali na raspolaganju i nemamo ih i dalje, izuzev Mladena Veselinovića. Nije dugo radio sa ekipom, a svi oni igrači koji su nam nedostajli u Mostaru, ja sam bar računao da ćemo imati Borisa Vargu, ali imao je temperaturu četiri dana i nije trenirao. Upitno je da li su i on Mladen sposobni da budu starteri. Koga nema bez njega moramo. Grupa igrača koja je odradila trening poslije gostovanja u Mostaru zavrijeđuje pažnju. Moramo popraviti segment posjeda lopte, tu moramo biti jači ako želimo pobijediti ekipu poput Igmana. Imaju specifičnosti, imaju uigranost, iskustvo, vraća im se i Denković, igrač koji im mnogo znači. Doveli su Tella, nepoznanica za naše prostore, ali kada se vidi njegov CV zavrijeđuje pažnju.

Nema on ni kartoniranih dejana Milićevića i Dejana Popare.

- Nažalost, imam Dejana Milićevića koji je dobio treći karton, Popara "leži" drugu utakmicu zbog crvenog kartona i to su stvari koji nam otežavaju pravljenje tima. Ja želim, to sam rekao i igračima, da budu kao u prvom poluvremenu protiv Širokog Brijega i da ne igramo poluvrijeme po poluvrijeme, nego čitavu utakmicu, da budemo odlučni, hrabri, vjerujemo u sebe. Mnogo bi značilo da pobijedimo. Mi imamo i jednu zaostalu utakmicu, to mnogi zaboravljaju, ali pobjedom protiv Igmana ulazimo u mirniju zonu i do kraja prvog kruga imamo tri utakmice gdje možemo da uberemo još bodova.

Utakmica Sloga - Igman igra se u srijedu od 16 sati. Meč sudi Dragan Petrović iz Banjaluke.

 


Borac : Radnik
Željezničar : Posušje
Široki Brijeg : Sarajevo
Velež : Zrinjski
Igman : GOŠK
Sloboda : Sloga
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 7 5 2 0 17
2 Zrinjski 6 5 1 0 16
3 Željezničar 8 4 2 2 14
4 Posušje 8 4 2 2 14
5 Borac 5 3 1 1 10
6 Radnik 7 3 1 3 10
7 Igman 7 3 1 3 10
8 Velež 7 2 3 2 9
9 Široki Brijeg 8 2 3 3 9
10 Sloga 7 1 3 3 6
11 Sloboda 8 0 2 6 2
12 GOŠK 8 0 1 7 1