XS
SM
MD
LG

Biće onako kako im se kaže,a ne kako oni hoće

Sergej Barbarez

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Sergej Barbarez danas je govorio na press-konferenciji u prostorijama N/FSBiH.

Barbarez je iznio svoje nezadovoljstvo ponašanjem pojedinih reprezentativaca po pitanju dolazaka na okupljanje.

- Do ponedjeljka do 16:00 svi igrači moraju doći. Gledao sam ova zadnja dva okupljanja. Dolazili su kako htjeli, pomjerali stvari, tih stvari neće biti. Ako neko zakasni minutu, taj neće biti za to okupljanje. Vodićemo računa šta je reprezentacija i koja prava ona ima. Od nedjelje 18 do ponedjeljka u 16 da su svi tu. Svi, precizan je Barbarez.
 
Zmajevi će pripreme za predstojeće utakmice obaviti u glavnom gradu BiH.

- Pripreme su u Sarajevu, jer Zenica ne zadovoljava smještaj, terene. Zadnji oficijalni trening će biti u Sarajevu, nećemo ići, jer ja nisam za vožnju, sat tamo, sat ovamo. To mi ne odgovara, nismo to radili niti u Italiji, poručuje selektor BiH.

Kritikovao je raniji rad u mladoj reprezentaciji BiH.

- Ja igračima kažem, kada dođete u kamp, morate imati osmijeh. Odmah u govoru tijela vidite energiju i to da li žele biti ovdje. To je najvažnija stvar. Da sve traje, traje. Ako hoćete da stvar valja, nema mi bismo htjeli, mi bismo željeli. Kada bi složili čitavu ekipu po broju utakmica, Edin ima više utakmica od njih svih. To govori šta i kako želimo raditi. Želimo nešto ostaviti ovdje, kada neko dođe poslije nas, da ima bazu. Kod nas je U-21 reprezentacija najrasprostranjenija. Ne znam koliko je igrača prošlo kroz nju. Znamo svi kako je to išlo. Znate kako nam kažu kad nekoga zovnemo, nemojte da bude kao prošli put. To nije jednom, nego se desilo više puta. Sad razmislite šta moramo ispraviti i nekoga uvjeriti da smo nas dvojica pravedni, jer nikome nije obećano da će igrati i biti dio priče. Samo želja i volja, naveo je Barbarez.