XS
SM
MD
LG

Žižović i Savić optimisti pred Panatinaikos

Stefan Savić i Mladen Žižović FOTO: D. Šutvić

Fudbaleri Borca u četvrtak uveče od 21.00 čas na Gradskom stadionu dočekuju slavni Panatinaikos, klub bogate evropske tradicije koji u svom taboru ima mnoštvo fudbalskih znalaca (Bartlomej Dragovski, Filip Maks, Andraž Šporar, Tete, Tasos Bakasetas, Filip Đuričić…)!

Tražićemo svakako svoju šansu u sutrašnjoj utakmici. Očekuje se jaka kiša što bi moglo da stvori i nama i njima dodatne probleme. Panatinaikos je pokazao svoj kvalitet u dosadašnjem toku kvalifikacija, a mi smo zaslužili svojim nastupima da igramo sa njima. Oni su projektovani da i prošle sezone budu prvaci, ali u tome nisu uspjeli. Ekipa koja vrijedi više od 100 miliona evra sigurno je favorit u ovom meču, to je evidentno i jasno. Njima su misli možda više okrenute utakmici protiv Olimpijakosa za vikend, pa ćemo svoju šansu tražiti i sa mentalne strane – rekao je trener Mladen Žižović na konferenciji za novinare, dodavši:

Utakmica protiv kluba koji je 20 puta bio prvak Grčke i isto toliko puta osvajač Kupa daje nam za pravo da uživamo. Ne želimo da stanemo na ovome do sada, već da napravimo još jedno iznenađenje, a prije svega da se odupremo Panatinaikosu i pokažemo da možemo da se nosimo sa još jednim grčkim velikanom. Sa PAOK-om smo bili ravnopravni u obje utakmice i to želimo da iskoristimo i u pripremi ove utakmice. U dobrom smo ambijentu, ne moramo ništa, ali želimo da uživamo u ovoj utakmici. Kad vidimo redove za karte dva dana prije utakmice, sigurno da je i to igračima dodatni motiv da pruže i više od maksimuma. Pozivam navijače da nam pomognu, klub se voli i kad gubi i kad pobjeđuje, i kad je loše i kad je lijepo vrijeme. Ovi momci su zaslužili podršku – podvukao je Žižović.

Jedna od glavnih uzdanica u ofanzivnoj liniji tima biće Stefan Savić, koji je golom i asistencijom protiv KI Klaksvika poveo Borac ka ligaškom dijelu evropskih takmičenja.

Očekujem pun stadion, nema ništa ljepše od toga! Mi kao Borac u svakoj utakmici idemo na pobjedu i tako će biti i sutra, bez obzira što nam je protivnik Panatinaikos – kategoričan je ofanzivni vezista rođen u Salcburgu.

Glavni sudija na ovom meču biće Elčin Mazijev iz Azerbejdžana, pomoćni arbitri su mu Elšad Abdulajev i Parvin Talibov, dok je četvrti sudija Farid Hadžijev, takođe iz Azerbejdžana.

Glavni sudija u VAR sobi je Francuz Benoa Milo, kojem će u radu pomagati još jedan Azerbejdžanac, Ingilab Mamadov.


Radnik : Sloga
GOŠK : Sloboda
Zrinjski : Igman
Sarajevo : Velež
Posušje : Široki Brijeg
Borac : Željezničar
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Zrinjski 7 6 1 0 19
2 Sarajevo 8 5 3 0 18
3 Željezničar 9 5 2 2 17
4 Posušje 9 4 2 3 14
5 Borac 6 4 1 1 13
6 Igman 8 4 1 3 13
7 Široki Brijeg 9 2 4 3 10
8 Radnik 8 3 1 4 10
9 Velež 8 2 3 3 9
10 Sloga 8 2 3 3 9
11 Sloboda 9 0 2 7 2
12 GOŠK 9 0 1 8 1