XS
SM
MD
LG

Selektor Barbarez zamjera novinarima – Nema vas na treninzima i utakmicama

Sergej Barbarez i Emir Spahić FOTO: FS BiH

Sergej Barbarez (53), selektor „A“ repretentacije Bosne i Hercegovine „otvorio“ je treninge „Zmajeva“ za javnost, ali je nezadovoljan novinarima koji ne prate njegov rad i igrače.

Poput direktora Emira Spahića koji se bavio „sedmom silom“ selektor se obrušio na novinare dodjeljujući sebi ulogu glavnog i odgovornog urednika i šefa kolegija koji bi kadrovske resurse raspoređivao... Možda bi i destimulisao pojedine novinare zbog (ne)praćenja repretentacije!?

-Želimo da se dignemo na neki nivo, ta neka komunikacija sa novinarima. Meni je smetalo to što su u Engleskoj bila dva novinara i dva portala. U Italiji budu četiri, sad u Mađarskoj bude 10. Ja ne vidim da je problem da četiri novinara iz četiri medija sjednu u auto i za osam sati stićete pogledati utakmicu. Vjerujete, svaki trening koji budete uživo gledali vas vodi ka nečemu da razumijete kako mi vidimo neke stvari – rekao je Sergej Barbarez za sajt reprezentacija.ba, a potom dodao:

-Ja vam kažem pogledajte čitav trening, a na kraju treninga nijedan novinar nije tu. Da li je to iz navike da budete 15 minuta? Svaki trening, osim možda dva koja radimo taktički, možete slobodno da budete tu i želim da budete tu – kazao je Barbarez.