XS
SM
MD
LG

Srbija konačno dobila Švajcarce, bravo za Mitrogola

Slavlje reprezentativaca Srbije FOTO: FSS

Fudbalska reprezentacija Srbije pobijedila je večeras selekciju Švajcarske u utakmici trećeg kola grupe A4 UEFA Lige nacija, koja je odigrana na Gradskom stadionu „Dubočica“ u Leskovcu. Tako su orlovi poslije 17 godina uspjeli da savladaju Švajcarce.

Fudbaleri Švajcarske su imali veći posjed lopte na početku meča, a Srbija je prvi put zaprijetila protivniku u 17. minutu iz kontranapada koji je vodio Veljko Birmančević, šutirao je sa ivice kaznenog prostora, ali je Gregor Kobel bio siguran.

U nastavku meča igralo se uglavnom na sredini terena, a Švajcarska je najveću šansu imala u 32. minutu. Bril Embolo je šutirao sa desetak metara, ali je lopta otišla pored lijeve stative gola Predraga Rajkovića.

Fudbaleri Srbije su zaprijetili u 37. minutu, ali je lopta poslije udarca Strahinje Pavlovića završila u korneru. Srbija je potom izvela tri kornera za tri minuta, ali nije bilo promjene rezultata.

Srbija je povela u prvom minutu nadoknade prvog poluvremena. Lazar Samardžić je izveo slobodan udarac, lopta je pogodila Nika Elvedija u nogu i završila je u mreži švajcarskog tima – 0:1.

U nastavku su Švajcarci ponovo gospodarili terenom, a u 61. minutu viđena je majstorija Aleksandra Mitrovića - udarac u rašlje za 2:0 poslije velike upornosti da lopta ne ode u aut! U 72. minutu golman Rajković je odbranio penal. Najstrožu kaznu izveo je Embolo, ali ga je srpski golman „pročitao“. Elvedi je u sudijskoj nadoknadi pogodio prečku.

Srbija – Švajcarska  2:0 (1:0)

Stadion: „Dubočica“ u Leskovcu. Gledalaca: 8.000. Sudija: Simone Soca (Italija). Strijelci: 1:0 Elvedi (45+1 – autogol), 2:0 Mitrović (61). Žuti kartoni: Nedeljković, Simić, Samardžić (Srbija), Vidmer, Elvedi (Švajcarska).

SRBIJA: Rajković, Eraković, Milenković, Pavlović, Nedeljković (od 74. Simić), N. Maksimović, Grujić (od 46. Jović), Birmančević (od 88. Čumić), Samardžić, Lukić (od 53. Zdjelar), Mitrović (od 74. A. Maksimović). Selektor: Dragan Stojković.

ŠVAJCARSKA: Kobel, Rodrigez (od 70. Garsija), Akanđi, Vidmer (od 46. Rider), Ebišer (od 70. Fernandez), Džaka, Frojler, Elvedi, Ndoje, Embolo (od 86. Monteiro), Amduni (od 70. Zećiri). Selektor: Murat Jakin.