XS
SM
MD
LG

Sloga u prijateljskom meču savladala Slobodu

Foto/ Rade Šešlak

Reprezentativnu pauzu u Premijer ligi BiH pojedine ekipe su iskoristile za odigravanje prijateljskih utakmica, a Sloga Doboj je u jednoj takvoj sa 2:0 savladala Slobodu.

Novi trener Nedim Jusufbegović danas je prvi put vodio Slogu, a njegov tim je slavio pogocima Slobodana Đekića iz 38. i Momčila Mrkaića iz 79. minute utakmice.

Jusufbegović je zadovoljan onim što je njegov tim prikazao.

"Organizovali smo utakmicu s ciljem da održimo ritam igranja utakmica u pauzi i da vidimo neke igrače, pozicije, da vidimo na djelu određene principe kroz pojedine momente igre. Utakmica je dala svoje odgovore, a naravno, kao i poslije svake utakmice, imamo i još više pitanja. Utakmica je poslužila svrsi, dala je važne odgovore za mene, za stručni štab i igrače, odredila je gdje smo i kako treba da idemo u daljnjem radu. Zadovoljni smo iako nam je rezultat bio u drugom planu, ali svakako smo željeli da pobijedimo, insistirali smo na tome. Ipak, neke stvari koje ćemo povući iz ove utakmice su mnogo važnije za nas, odnosno za predstojeće duele u prvenstvu", kazao je Jusufbegović.

Priliku za igru dao je svim igračima.

"Iako poznajem sve igrače kroz prvenstvene utakmice od ranije, želim da se upoznam sa nekim navikama iznutra, da pored linij vidim kako igrači funkcionišu, tako da sam htio da vidim i probam sve igrače. To je apsolutno potrebna mjera. Insistiramo na nekim stvarima, želim da nešto donesem i dam ekipi, u odnosu na ono što je prije bilo. Vidjet ćemo kako će to funkcionisati. Danas sam bio izuzetno zadovoljan nekim stvarima, nekim drugim nisam, na nekima moramo još jako puno da radimo ako želimo da igramo okomitije, intenzivnije, u onoj mjeri u kojoj možemo. U svakom slučaju, imamo neki put koji želimo dda pređemo i cilj do kojeg želimo da dođemo, da bismo na kraju napravili rezultat, a to je opstanak u ligi", poručio je Jusufbegović.

Njegov tim u narednom kolu igra protiv Radnika.

"Nama je svaka utakmica teška i zahtjevna i tako će biti odsad pa do kraja prvenstva. Međutim, vjerujući jedni u druge i vjerujući u kvalitetan rad kroz duži vremenski period, svi zajedno možemo dostići razinu igre i razinu forme koja će nam dati željeni rezultat. Ubijeđen sam u to da ćemo na kraju ostvariti svoj cilj", istakao je Jusufbegović na kraju.


Zrinjski : Radnik
Sarajevo 3 : 1 GOŠK
Posušje 1 : 1 Sloga
Borac 2 : 0 Sloboda
Željezničar 3 : 1 Igman
Široki Brijeg 0 : 2 Velež
Tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Sarajevo 3 3 0 0 9
2 Posušje 3 2 1 0 7
3 Zrinjski 2 2 0 0 6
4 Borac 2 2 0 0 6
5 Željezničar 3 2 0 1 6
6 Radnik 2 1 1 0 4
7 Široki Brijeg 3 1 1 1 4
8 Velež 3 1 0 2 3
9 Sloga 3 0 1 2 1
10 Igman 2 0 0 2 0
11 GOŠK 3 0 0 3 0
12 Sloboda 3 0 0 3 0