XS
SM
MD
LG

Košarkaš Crvene Zvezde Luka Mitrović posjetio Zvornik

Košarkaš Crvene Zvezde Luka Mitrović danas je posjetio Zvornik. Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović upriličio je prijem za mladog košaraša i tom prilikom uručio mu Specijalno priznanje Grada Zvornik za doprinos razvoju sporta.

Ovo priznanje jedno je od priznanja koja se dodjeljuju na tradicionalnom Izboru sportiste grada Zvornik.

- Nisam rođen u Zvorniku, ali se osjećam kao Zvorničanin, jer su moji roditelji veći dio svog života živjeli u ovom gradu i dosta vremena kao mali sam provodio ovdje, imao svoje društvo, sve dok mi profesionalne obaveze nisu uskratile to zadovoljstvo. Zahvaljujem se gradonačelniku na ovom pozivu i drago mi je što sam mogao izdvojiti vrijeme da posjetim Zvornik i sve drage ljude koji ovdje žive. Planove za dalju budućnost nemam, samo razmišljam o ovome što se trenutno dešava. Na našu veliku sreću bilježimo sjajne rezultate i nadam se da će nas zdravlje poslužiti da se takvi rezultati nastave. Kada dođe vrijeme za planiranje nečeg daljeg onda ćemo o tome razmišljati. Silno želimo svi da se plasiramo u top osam, i to bi za nas bio veliki uspjeh i ostvarenje sna, a sve preko što dođe biće dodatni bonus za sve nas - rekao je Mitrović.

- Znači mi mnogo današnja posjeta, jer od malena sam Zvezdaš. Luka je ono najbolje što je Zvornik dao i dokaz da se na ovim terenima rađaju talentovani mladi sportisti i oni nam daju obavezu da učinimo sve da stvorimo uslove da se još rađa malih Mitrovića na ovim prostorima - rekao je gradonačelnik Zoran Stevanović.

Luka Mitrović je kapiten Crvene zvezde sa kojima je tri puta osvojio Kup Srbije, po dva puta Prvenstvo Srbije i ABA ligu, a prošle godine sa klubom je ostvario plasman među osam najuspješnijih evropskih timova. Povremeni je reprezentativac Srbije, a 2015. godine izabran je na NBA draftu kao 60. pik od strane Filadelfije. On je dio djetinjstva proveo u Zvoriku. Njegovi roditelji su Zvorničani, a otac je bio uspješan košarkaš Drine.