XS
SM
MD
LG

KK Modriča svakim danom napreduje

U vremenima kada se sportski kolektivi dovijaju na razne načine da se talenti usavršavaju i postanu zvijezde, sve je manje onih koji pružaju podršku, a uspješni su u poslu kojim se bave.

Tek ponekad, ukaže se svijetli primjer koji uliva optimizam da još ima entuzijasta koji ličnim angažovanjem i primjerom dobro i uspjeh žele i sredini u kojoj žive i rade i sportu u svojoj lokalnoj zajednici. Tako je nedavno bilo u Modriči, za dobro tamošnje košarke.

Malo je sredina koje su, za naše prilike i ovo podneblje relativno male, da su iznjedrile toliko istinskih asova u sportu kao što je to Modriča. Svojevremeno su svoj puni sjaj ispoljavali fudbaleri, odbojkaši, košarkaši.

U modričkom Kulturno-sportskom centru još se o tome priča. Svojevremeno je priređeno finale Kupa Republike Srpske u košarci, svojevrsna gala manifestacija, kada je Modriča pružila ruku boljem od sebe, Borcu iz Banjaluke.

Slobodan Bobo Jovanović, kome su i srce i duša u beogradskom Partizanu, danas je predsjednik Košarkaškog kluba Modriča. Danas Modričani nisu u vrhu Srpske u košarci, kao nekada, ali sve se čini da se povrati stari sjaj.

"U poslednje dvije godine, košarka u Modriči ide uzlaznom putanjom. Stvorili smo dosta mladih i perspektivnih igrača. Određeni broj njih dostigli su nivo kada mogu biti pozvani u reprezentaciju Republike Srpske i BiH", kaže Jovanović.

Teška su vremena po pitanju ulaganja u sport i sve je manje onih koji ga podržavaju. U modričkom košarkaškom kolektivu za sada se nekako snalaze.

"Opština Modriča nam mnogo pomaže, prije svega oko termina u sportskoj dvorani. Imamo i prijatelje bez kojih teško da bi išli naprijed", nastavlja predsjednik kluba.

U njegovim redovima dugi niz godina je trener Draško Bauk.

"Košarka je moja velika ljubav. Ovaj sport mi je u srcu. I uvijek kada se pojavi umor, dođe generacija dječaka koji me 'natjeraju' da ih treniram. Imamo i sada odličnu generaciju 2001/2002. godine i ako ih zadržimo, Mirko Milojević i ja ćemo stvoriti tim za velika djela. Još da se pojavi određeni broj prijatelja kluba, poput Ilije Jevtića, opštine Modriča i sličnih, pa da imamo zapaženu ulogu u RS i u BiH. Biće dobre košarke ponovo u Modriči", kaže trener Bauk.

Jedan svijetli primjer u Modriči, po pitanju podrške sportu, izuzetak je. Nebojša Ilić je prilikom svog 50. rođendana sve poklone usmjerio u Košarkaški klub Modriča. Jednostavna, ali ne tako česta pojava.

"Zamolio sam prijatelje koji su najavili dolazak da mi čestitaju 50. rođendan, da umjesto poklona donesu novac koji ću usmjeriti u košarku Modriče. Valjda će biti još onih koji budu obilježavali 40. ili 50. rođendan da urade isto. Evo, sada su mi dodijelili zahvalnicu, ali meni priznanja ne trebaju. Šale se da ću biti počasni predsjednik kluba. Ne gledam tako na neke stvari. Ja želim pomoći i ništa više", rekao je Nebojša Ilić, gorostas dobrote sa ponosne Trebave.

U sportu se ne može sve kupiti, ali ga treba podržavati sa svih strana. A da se može kupiti - sporta ne bi ni bilo!


Budućnost BN 99 : 56 Šamac
Modriča 48 : 96 Princip
Drina Birač : Rudar
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Por Bod
1 Princip 12 10 2 22
2 Zvornik Basket 12 9 3 21
3 Budućnost BN 11 8 3 19
4 Drina Birač 11 7 4 18
5 Šamac 12 3 9 15
6 Modriča 12 2 10 14
7 Rudar 10 1 9 11