XS
SM
MD
LG

Kokeza kao Ronaldo

Brodarac uspešniji od surčinskog Jedinstva u polufinalu Kupa Srbije na teritoriji Beograda, predsednik FSS Slaviša Kokeza odličan u dresu domaćina.

Brodarac – Jedinstvo (S) 5:3 (2:2)
Beograd - Gledalaca: 300. Sudija: Milan Stefanović. Strelci: Obradović u 17. i 56, Drakulić u 44, Dražić u 85. i Tošeski u 87. za Brodarac, a Stojanović u 10, Pavlović u 40. i Popović u 88. minutu za Jedinstvo. BRODARAC: Todorović, Jovanović, Stanković (od 75. Mlađenović), Drakulić (od 46. Dražić), Ćosović, Đurić, Vuković, Obradović, Kokeza, Tošeski, Markišić (od 46. Lukić). JEDINSTVO (SURČIN): Štampar, Lilić, Stojanović (od 63. Čelar), Janković, Višković, Jelić (od 65. Drača), Stamenković, Pavlović, Bogojević, Matić, Popović.

 Ni prednost do koje su dva puta stizali fudbaleri Jedinstva, zonaša iz Surčina, nije slomila tim Brodarca, pa je lider Prve beogradske lige na krilima trostrukog asistenta Slaviše Kokeze, predsednika FS Srbije, stigao do preokreta i zasluženog plasmana u finale Kupa FSB.

Istorijski uspeh Brodarca imaće bar još jednu stranicu, a nju će ekipa sa Starog sajmišta da ispiše protiv komšija iz Novog Beograda – srpskoligaša Radničkog.

Fenomenalan pogodak Bobana Stojanovića sa 30 metara najavio je uzbudljiv duel, ali se bravura iskusnog ofanzivca ispostavila kao jedan od retkih poteza neinspirisanih gostiju. Odgovor je usledio posle sedam minuta, Kokeza je izveo korner, a Obradović na drugoj stativi dočekao loptu i prosledio je u mrežu.

Petrović je pet minuta pre odmora doneo još jedan povod za radost gostiju, ali je slavlje trajalo samo četiri minuta. Još jednom je čelnik FSS bio u ulozi asistenta, ovog puta prekaljenom Saši Drakul

Tandem Obradović - Kokeza pokazao se na delu i u 56. minutu, a potpuni preokret nagovestio je i konačan ishod. Deprimiranu igru Jedinstva na terenu pod svetlošću reflektora kaznili su i biseri iz vodeće ekipe u Omladinskoj ligi FSS, Dražić i Tošeski, a poraz je, dva minuta pre kraja, ublažio Popović.

Goran Bunjevčević uz Kokez   

Prvi čovek srpskog fudbala u polufinalnoj utakmici imao je podršku najbližeg saradnika u FSS. Goran Bunjevčević, sportski direktor, ispratio je svih 90 minuta meča, ali, kao i predsednik Slaviša Kokeza, nije bio raspoložen za komentare.

Uprkos izostanku osvrta na utakmicu i zvaničnih impresija, vidno je bilo zadovoljstvo Kokeze i svih ostalih aktera utakmice iz tabora domaćina zbog istorijskog uspeha.