XS
SM
MD
LG
25.10.2017 Administrator DC

Krupa oborila Velikana iz Platonove

Borac - Krupa

 

 

Dueli Borca i Krupe zadnjih godina su postali praktično gradski okršaji, pa je i ovaj u Kupu Bosne i Hercegovine privukao pažnju ljubitelja fudbala u gradu na Vrbasu. Na tribinama Gradskog stadiona našlo se oko 2.000 navijača, uglavnom pristalica Borca. Očekivali su  oni pravi okršaj, ali u prvim minutama susreta od toga nije bilo ništa. Igralo se uglavnom na sredini terena. Borac je pokušavao da stigne do gola gostiju, ali su se oni znalački branili. Sredinom poluvremena tim Slobodana Starčevića je uspostavio terenskun inicijativu, pa je imao i laganu kontrolu susreta.

Odličnu akciju izveli su gosti u 22. minuti. Nikodijević je odlično probio po boklu, poslao odličlan centrašut pred gol Trkulje,ali je loše završio ovaj napad Milutinović. Glavom je loptu poslao pored gola.

Već u 28. minuti gostii su bolju igru krunislai golom. Mrežu Trkulje je pogodio Marijanović, a asitirao mu je Nikodijević, Bila je to školski izvedana akcija, po desnoj strani. Loptu je Nikodijević poslao ka Marijanoviću,a njemu nije bilo teško da matirao Trkulju.Nakon tog gola Krupa je nastavila da dominira. Stekoa se utiska da tim iz Krupe na Vrbasu igra sa pola snage.

Tek nakon primljenog gola kao da se probudila ekipa Borca. Krenuli su mnogo agresivnije i imali u kratkom periodu dva kornera. Nakon prvog je slabo tukao I. Danilović,a posle drugog ubačaja Galešića sjajno je šutirao Puzigaća. Loptu je ispod prečke izvadio čuvar mreže gostiju Fejzić. Bilo je to u 34. minuti, a dobru poziciju u pogodak nije pretvorio u gol Guberac. Snažno je tukao, ali je lopta fijuknula oznad prečke Fejzića. Bilo je to u 38. minuti.  

Već u sledećem napadu uzvratio mu je Stefan Barić iz Krupe,ali je lopta završila u gol autu. Nakon tog šuta ušlo se u nešto mirniji period igre.

Potrebno je istaći da je Borac tokom prvog dela susreta imao ogromnu podršku ''Lešinara''. Nije ona prestala ni nakon vodećeg gola Krupe. Gradskim stadionom se orilo – Hoćemo pobedu, hoćemo pobedu... Na poluvreme se otišlo kod vođstva Krupe od 0:1.

Već na samom startu drugg dela meča trener Borca je menjao. U svlačionici je ostao Dujaković,a na teren je poslao Raspudića.

Start drugog poluvrmena obeležila je agresivnija igra Borca. Pokušavali su što pre stići do gola i izjednačenja,a najbolju priliku imao je u 52. minuti Raspudić. Primio je loptu sam,ali umesto da šutoirao spetljao se i Krupini defanzivci su osujetili atak Borca.

U jeku te inicijative Borca mogla ih je stići kazna Krupe. Makismović je sa nekih 10 metara, glavom odlično tukao, ali je lopta pogodila prečku, već savladanog Trkulje.

Iako je imala rezultatsku prednost Krupa se nije branila. Naprotiv, čuvala je svoj gol atacima ka Borčevom golu, pa je u 69. minuti rezevista Savić odlično tukao ,ali pravo u Trkulju.  Što nije uradio tada, Savić jeste u 76. minuti. Ljubenović je asistirao, a rezevista Krupe pogodio snažnim udarcem po zemlji. Mladi golman Trkulja bio je nemoćan.

Borac je poslednju priliku imao u 90 minuti,ali je udarac Raspudića u korner poslao golman Fejzić.

Kraj meča mnogobrojne pristlice Borca nisu ni dočekale na stadionu. Ranije su izašli sa tribina,a oni najuporniji su zvižducima ispratili igrače, vređajući ih. Na drugoj strani naravno suprotna slika. Velika radost igrača i stručnog štaba Krupe. Zasluženo su izborili plasman u četvrtifinale Kupa Bosne i Hercegovine. 

Borac – Krupa 0:2  (0:1)

Banjaluka. Gradski stadion. Gledalaca:2.000. Sudija: Haris Kaljanac (Sarajevo) Strelac: Marijanović 28 (Krupa). Žuti kartoni: I. Danilović, Puzigaća, Kunić , V. Danilović (Borac), Marijanović, Barić (Krupa).

BORAC: Trkulja, Galešić, I. Danilović, Puzigaća, Kunić, Dujaković (od 46. Raspudić), V.Danilović, Janičić, Mirković (od 62. Veselinović), Čudić (od 72. Karić), Guberac.

KRUPA: Fejzić, Maksimović, Ljubenović, Dujaković (od 80. Vidović)  , Milutinović, Vukotić, Nikodijević, Aleksić, Milanović, Barić (od 74. Makitan), Marijanović (od 60. Savić).