XS
SM
MD
LG

Kreće Evropsko U23 prvenstvo u džudou: BiH sa 11 predstavnika

Harun Sadiković

U Podgorici sutra počinje Evropsko prvenstvo za džudiste do 23 godine, a Bosna i Hercegovina će imati 11 predstavnika. 

U kategoriji do 66 kilograma Bosna i Hercegovina ima Petra Zadra. Ovaj džudista je slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka boljeg iz duela Turčina, Ugurcana Zehira i Španca Ricarda Casasa Fernandeza.

Do 73 kilograma Bosnu i Hercegovinu predstavlja Zdravko Vasiljević. U prvoj borbi on ide na Nijemca, Lukasa Vennekolda, a ukoliko ga prođe slijedi duel sa reprezenativcem Kosova, Akilom Gjakovom.

Toni Miletić nastupa u kategoriji do 90 kilograma. Njemu je prvi protivnik Lorenzo Rigano iz Italije, a boljeg iz ovog duela čeka Estonac, Mattias Kuusik.  U istoj kategoriji je i Domagoj Marić koji prvi meč radi protiv Latvijca, Dariusa Dude. Pobjednika ovog duela dočekaće sjajni Piotr Kuczera iz Poljske.

Milan Bjelica u kategoriji do 100 kilograma ide na Ukrajinca Danyla Hutsola, a pobjednik ide na Laurina Boehlera iz Austrije.

Velika nada za medalju je u apsolutnoj, +100 kategoriji, Harun Sadiković je slobodan u prvom kolu, a u drugom čeka Veselina Ivanova iz Bugarske. U istoj kategoriji je i Vasilije Vujičić koji ide na reprezentativca Srbije, Žarka Ćuluma. 

Kod djevojaka, Anđela Samardžić u kategoriji do 63 kilograma ide na ruskinju Dianu Dzhigaros, dok Nikolina Stjepanović ide na Rumunku, Adelinu Dobre.

Velika nada BiH džudoa, Aleksandra Samardžić pokušaće da svoju sjajnu formu pretvori u još jednu medalju, i da nakon evropskih i svjetskih juniorskih medalja, dođe i do U23 medalje. Ona će u kategoriji do 70 kilograma za protivnicu imati bolju iz duela Loriane Kuke sa Kosova i Hilde Jager iz Holandije, te bi je pobjeda u tom duelu odmah gurnula u polufinale.

Danica Jurić u kategoriji do 78 kilograma ima za protivnicu Annu Mariu Wagner iz Njemačke.