XS
SM
MD
LG

Zvjezdana Zvijezda 09

Fudbaleri Zvijezde 09 ostvarili su plasman u polufinale Kupa BiH, nakon što su na svom terenu uspjeli odbraniti prednost iz prvog susreta sa Otoke, koji su riješili u svoju korist rezultatom 2:1.

Današnji duel ova dva tima završen rezultatom 0:0. Olimpik se na terenu postavio ofanzivno i pokušao doći do pogotka. Slično kao u prvoj utakmici fudbaleri Zvijezde 09 su se odlučili na čvrst defanzivni blok i pokušaj da zadrže prednost iz prvog duela na Otoci. Iz takve igre Olimpik je uspio da dođe do vrlo dobrih prilika.

Prije svega prilika koju je imao Šćepanović, a potom i Vidović koji je u posljednjoj minuti prvog dijela pogodio prečku gola golmana Kolaka. Drugo poluvrijeme obje ekipe otvaraju sa po jednom šansom. Osmanović iz Olimpika i Rakić iz Zvijezde 09 su pokušali do pogotka, ali nisu bili precizni.

Olimpik je pokušavao da dođe do pogotka, kojim bi se približio plasmanu u naredni krug, dok su gosti čvrstom i dosta grubom igrom na sve načine onemogućavali gostujuću ekipu da dođe do pogotka. Rezultat toga je i crveni karton za Mazića, pa je u zadnjih 20 minuta utakmice tim iz Sarajeva imao i brojčanu prednost na terenu. Tim sa Otoke je konstantno vršio pritisak prema golu Kolaka, ali do pogotka nije uspio doći. U finišu susreta isključen je i Milović u ekipi Olimpika. Domaći tim je uspio da se odbrani do kraja susreta i ostvari plasman u polufinale Kupa BiH.

ZVIJEZDA 09: Kolak, Babić, Mahmutović, Krajišnik, Rakić, Huseinbašić, Filipović, Tripković, Mazić, Bajić. Trener: Aleksandar Jović.

OLIMPIK: Bandović, Milović, Jusić, Osmanović, Muminović, Jusufbašić, Šćepanović, Jusufi, Sadiković, Čizmić, Vidović. Trener: Hajrudin Đurbuzović.

 

Olimpik - Zvijezda 09