XS
SM
MD
LG

U Vlasenici obavljeno prvo selektiranje za reprezentacije U-13 i U-15

Predstavnici Fudbalskog saveza Republike Srpske: Veljko Cvjetinović, selektor, i Zoran Vujat, sekretar stručnog štaba reprezentacije U-13, Denis Malešević, selektor,  i Dejan Todorić, sekretar stručnog štaba reprezentacije U-15, juče su na Gradskom stadionu u Vlasenici izvršili selektiranje za reprezentacije U-13 i U-15.

Veljko Cvijetinović, selektor reprezentacije U-13, ističe da su ovo redovne aktivnosti FS RS u sklopu akcije „Dani fudbala“.

„Kao i prošle godine, prvo okupljanje za selektiranje reprezentacije U-13 je održano na Gradskom stadionu u Vlasenici. Ustaljena je praksa Fudbalskog saveza da svake godine selektira određena godišta. Ovdje je bio pozvan 21 dječak, 2006. godište,  iz klubova iz regija Birač i Semberija. Biće održana još dva okupljanja, u Foči i Brodu, za mlade fudbalere iz ostalih regija. U ovom selektiranju treba odrediti jedan uži broj igrača koji će doći na finalno okupljanje, a od njih će na spisku reprezentativaca biti njih 16 do 18, koji će, kao i prethodnih godina, predstavljati Republiku Srpsku na turnirima koje Savez dogovori, na užem ili širem prostoru Balkana ili Evrope“, kazao je selektor Cvjetinović.

Denis Malešević, selektor reprezentacije U-15, kaže da među mladim igračima ima dosta talentovanih fudbalera.

„Mi svake godine u U-15 selekciji vršimo selektivno okupljanje fudbalera do 15 godina, a to su ove godine dječaci rođeni 2004. godine. Nakon prvog kruga biramo po 15 dječaka iz istočne i zapadne regije, a onda se organizuje finalno okupljanje, na kome se bira 18 fudbalera koji će u ovoj godini biti članovi reprezentacije U-15. U  Vlasenici smo okupili dječake iz Istočnog dijela Republike Srpske i zadovoljni smo, vidimo da tu ima kvaliteta, i ja se nadam da ćemo dosta njih pozvati na neko sljedeće okupljanje. Mi se nadamo da ćemo napraviti jednu dobru ekipu koja će dostojno predstavljati Republiku Srpsku naveć dogovorenim  turnirima u Novom Sadu i i češkom Jablonecu“, istakao je selektor Malešević.

Zoran Vujat, stručni saradnik za omladinski fudbal u FS RS,  kazao je da je ovo  početak aktivnosti na formiranju omladinskih reprezentacija i da je pred stručnim štabom težak zadatak.

„Vlasenica je poznata kao sportski grad, grad u kome ljudi vole fudbal, u kome postoji fudbalski klub sa tradicijom, uvijek smo zadovoljni njihovom organizacijom, domaćinskim pristupom i  načinom na koji se odnose prema ovakvim akcijama, pa se uvijek rado ovdje vraćamo. Vršili smo selektiranje  dječaka rođenih 2006. i  2004. godine, za reprezentacije U-13 i U-15. U Vlasenicu je pozvano 50 dječaka iz  klubova iz područnih saveza Bijeljina i Istočno Sarajevo. Oni su bili podijeljeni na 6 grupa, odigrane su tri kontrolne utakmice, po sistemu 8+1, na terenu 16 do 16. Utakmice su sudili Slaviša Mazić i Milana Marković. Prevoz  malih fudbalera obezbijedili su klubovi iz kojih dolaze, dok je FS RS obezbijedio ručak, a i klubu domaćinu smo na poklon donijeli lopte za trening“, kazao je Vujat.  

Nakon izvršenih selektivnih okupljanja u Vlasenici, Foči i Brodu, selektori Cvjetinović i Malešević će donijeti odluku koji igrači će proći u drugi krug takmičenja.