XS
SM
MD
LG

PL: Osvrt na drugo kolo iz Fantazi ugla

Iza nas je drugo kolo Premijer lige. Samim tim red je i za analizu drugog kola iz Fantazi ugla. Koliko je generalno bilo dobro a analizu kola pokrenućemo od moje ekipe.

MOJA EKIPA

Ja sam imao solidno kolo. U najavi sam rekao da mi je cilj prebaciti 60 bodova i nisam bio daleko. Imao sam 58 bodova a budući da sam išao -4 ovo kolo, na kraju je to 54 boda. Prosjek kola bio je 60 bodova pa sam samim tim pao mnogo. Bio sam na granici 300 hiljada ali sam sada ispao iz prvih milion. No to je sve normalno na startu i sa tim trenutno nisam nezadovoljan.

Što se tiče same ekipe, najvažnije je uvijek pogoditi sa kapitenom i sa transferima. Ja sam ubacio Mendija umjesto Dejvisa i to je dobar potez bio. Mendi je imao šest bodova više od Dejvisa pa se transfer isplatio. Morao sam da radi dovođenja Mendija odradim još jedan transfer pa je u ekipu ušao Van Bisaka. On je bio na klupi i ubacio sam ga sa namjerom da se isplati u četvrtom kolu, kada Palas dočekuje Sotona. No nažalost dobio je crveni pa će vjerovatno biti suspendovan. Kapiten mi je bio Mendi i mogu reći da sam zadovoljan sa njim. Očekivao sam siguran CS ali ga nije donio. Ipak, imao je dvije asistencije pa je imao dovoljan broj bodova da se kao kapiten isplati.

Što se tiče bodova, mene je izvukla odbrana. Istina, De Hea je donio samo bod. Primio je tri gola od Brajtona ali je bio jako blizu da odbrani penal Grosu. I dalje smatram da je dobra opcija iako je skup. Ostatak odbrane donio mi je bio sjajan. Mendi je imao dvije asistencije i donio je osam bodova a budući da je bio kapiten, ti bodovi su se duplirali. Veoma me oduševio Pereira. Donio je CS protiv Vulvsa, asistirao za gol Medisona te dobio tri bonus poena. Donio je ukupno 12 bodova i zaista je neko ko postaje sjajna opcija. Treći u odbrani bio je Robertson. Donio je CS i bod bonusa ali je lako mogao imati asistenciju pa čak i pogodak. Nažalost nije bilo malo sreće ali opet sam zadovoljan sa njegovim učinkom.

Vezni red je bio pa blago rečeno očajan. Mane je ispoštovao i ukupno je donio deset bodova. Dao je gol i dobio je dva boda bonusa. Ostatak veznog reda je zaista bio očajan. Svi su donijeli po dva boda. Bernardo Silva me brine jer ako bi Pep forsirao formaciju 3-5-2, Bernardo u njoj nema mjesta. Znam da sam rekao nakon povrede De Brujena da je Bernardo must have ali kod Pepa se nikad ništa ne zna. Taj kao da se inati sa svima nama što igramo Fantazi i kao da mu je cilj nervirati ljude. Od ostalih veznjaka, Neveš je mogao donijeti bodove. Imao je sjajan šut pred kraj ali je Šmajhel odbranio. Eriksen je ponovo bio blijed i moguće je da leti iz ekipe a Gifi nije napravio mnogo.

Napad nije donio ništa. Obamejnag je imao dva zicera ali se oba puta obrukao. Firmino je bio loš. Imao je par nekih šansi koje je kreirao ali to je bilo tanko sve. Klupa nije imala mnogo bodova pa sa te strane ne žalim. Nisam promašio i nisam ostavio mnogo bodova na klupi. To je uvijek dobro jer uštedi mnogo živaca.

KAKO SU PROŠLI PREDLOŽENI IGRAČI ?

Pred ovo kolo sam predložio neke igrače koji bi mogli biti korisni. Jedan od njih bio je Lasels koji je imao CS protiv Kardifa te je dobio i dva bonus boda. Rekao sam da će Šo biti dobra opcija ako igra i imao je asistenciju. Nisu neki bodovi ali četiri boda su okej. Kolman i Bernardo Silva se nisu baš pokazali. Kolman je bio prodoran, učestvovao u akciji kod drugog gola ali nije bilo ni asistencije ni golova a na kraju ni CS. O Bernardu sam sve rekao.

Neke igrače sam predložio i nakon prošlog kola. Rekao sam da bi Pedro i Pereira, kao i pomenuti Šo i Bernardo Silva. O njima nećemo jer je sve rečeno. Što se Pedra i Pereire tiče, oni su bili opet odlični. Pedro je dao gol i dobio bod bonusa. Jedan je od onih čija cijena raste ali opet je pun pogodak u Sarijevom sistemu. Tu će dobiti mnogo prostora da pokaže šta zna a ne košta mnogo. Pereirin učinak sam već istakako. Ono što je bitno reći kod ovog igrača jeste da je on imao već dvije asistencije u prva dva kola. Ukupno je donio 16 bodova. Igra u Lesteru koji će kući protiv slabijih ekipa često imati CS a uz to je ofanzivan i biće bodova za asistencije pa možda i golove. Dobar je i sa bonus bodovima pa je za pet miliona Rikardo Pereira sjajan izbor.

NEKE NAPOMENE

-Nakon ovog kola biće dosta promjena cijena igrača. Agueru će nakon het trika rasti cijena. On je postigao het trik i bio treći najpopularniji izbor za kapitena u ovom kolu. Ja ga uopšte nisam imao pa sam pao za oko 700 hiljada mjesta najviše radi toga. No nekako smatram da Kuna ne treba birati. Pepove rotacije su ubitačne a pogotovo kada je u pitanju napadač. Ne vjerujem baš da će često igrati sa Aguerom i Žesusom u paru.

-Što se tiče ostalih promjena cijena, cijena raste i Pedru. Od igrača kojima cijena opada valja izdvojiti De Brujnea i brojne igrače Arsenala kao što su Lakazet, Leno, Sokratis. Kad smo kod igrača Arsenala koji su većina razočarenje, Mkhtarjan je pozitivan primjer. Imao je gol i asistenciju protiv Čelsija i donio je 12 bodova. Sada Arsenalu slijedi lakši raspored i za cijenu od sedam miliona može biti itekako isplativ.

-Od igrača koji su bili briljantni u ovom kolu, treba izdvojiti Stiva Kuka. Cijena mu je 4,5 miliona i to je pozitivna stvar. Međutim, Bormut ima težak raspored sada. Dočekuju Everton, idu Čelsiju pa dočekuju Lester. Veliko je pitanje da li će uopšte donijeti neke bodove na tim utakmicama. Jeste donio 20 bodova u prva dva kola ali sa njim se ne treba zalijetati.

-Golman Kardifa Eteridž, ponovo je bio sjajan. Generalno je dobar što se odbrana tiče a u prva dva kola odbranio je i dva penala. Sada gostuje Hadersfildu pa čak i nije loš izbor ali nakon Hadersfilda dočekuju Arsenal. Kako god, Eteridž je dobar izbor. Jeftin je, dosta odbrana ima a dobro brani penale. Mana mu je veoma loša ekipa i odbrana a i činjenica je da za njegove pare imate bolje opcije poput Fabijanskog ili Begovića.

-Ričarlišon je opet dao gol. Tri gola u dvije utakmice je sjajan učinak. Bejns je startovao opet a zna se da onda Gifi gubi dio prekida. To opet ide u prilog činjenici da je Rič bolji izbor od Sigurdsona. Međutim, ja i dalje idem sa Gifijem. Imam prečih promjena koje trebam napraviti a Sigurdsonu vjerujem da može dugoročno biti isplativ. Na kraju krajeva, uvijek se umjesto njega može ubaciti Ričarlison.

To je otprilike bilo to. Nadam se da ste imali dobro kolo i da ste imali više sreće sa veznjacima od mene.