XS
SM
MD
LG

Laž o namještanju utakmice

Fudbalski klub Crvena zvezda odbacio je danas kao netačne tvrdnje francuskog portala "Ekip" da je neimenovani funkcioner kluba želio da uplati pet miliona evra na poraz Beograđana sa pet golova razlike pred meč 2. kola Lige šampiona protiv francuskog kluba Pari Sen Žermen.

"Navodi iz tog teksta mogu nanijeti veliku štetu ugledu i renomeu našeg kluba i zato insistiramo i kod UEFA i kod nadležnih istražnih organa u Srbiji i u Francuskoj da ove sumnje istraže do kraja i da se dođe do istine", navodi se u saopštenju Crvene zvezde. 

U saopštenju se ističe da su današnje tehnologije i razni drugi mehanizmi toliko napredovali da je prosto nemoguće da ovaj eventualni slučaj ostane nerazjašnjen, prenose beogradski mediji. 

"FK Crvena zvezda očekuje da se do istine o svemu ovome mora doći u što kraćem roku i da se mora skinuti bilo kakva sumnja o umešanosti bilo kojeg člana našeg kluba u eventualne nečasne radnje", navedeno je u saopštenju. 

I klub "Pari Sen Žermen" oštro su demantovali pisanje portala. 

"Ni u jednom trenutku niko od naših funckionera nije razgovarao sa nekim iz Zvezde, a da to nije bilo striktno o organizaciji meča, kao i posjetama i ostalim standardnim protokolima pred mečeve", naveo je Pari Sen Žerme". 

Kancelarija francuskog finansijskog tužilaštva saopštila je da je pokrenula istragu o potencijalnom namještanju fudbalske utakmice između Pari Sen Žermena i Crvene zvezde. 

Francuski portal "Ekip" prenio je da je Evropska fudbalska federacija (UEFA) obavijestila o svemu tome francusko tužilaštvo, a da su nekoliko dana prije duela 2. kola na "Parku prinčeva" o cijelom slučaju obavješteni i predsjednik UEFA Aleksandar Čeferin i njegovi bliski saradnici. 

Pari Sen Žermen savladao je šampiona Srbije sa 6:1, a tačno pet golova razlike u korist Parižana bilo je potrebno da prođe tiket neimenovanog čelnika Zvezde.