XS
SM
MD
LG

Matan se ne šali

MODRIČA – Kada u trijumf veruješ, on će da dođe. Kad – tad! Sumoran početak sezone i moralan čin odlaska trenera Bojana Magazina, koji je izjavio da su ga jedan broj igrača „minirali“, primorali su rukovodstvo novog – starog prvoligaša Srpske da potraži novog trenera uzdrmane družine gubitnika.

Direktor Dragan Stević je nakon telefonskog razgovora sa predsednikom Petrom Jelićem otklonio sve dileme – trener je Marko Stojić!

„Tada sam, sećam se, izjavio da sam preuzeo užaren krompir u ruke. Moj kum Bojan Magazin imao je kvalitetne pripreme letos, ali nešto je škripalo kada su igrale se zvanične utakmice. Trener je tada prvi na udaru, a Magazin kao častan čovek je podneo ostavku. Mene su smenili u Tekstilcu iz Dervente. Ostao sam bez posla, ali nakon nekoliko časova stigla je ponuda da se vratim u Modriču. Pošto se radi o klubu gde sam okončao igračku karijeru i gde sam jedno vreme i trenirao, nisam se dugo dvoumio. Bila je to jako hrabra odluka, ali se ispostavila kao ispravan potez“, počeo je svoju besedu Marko Stojić.

Za prijatelje „Matan“, aktuelni trener Modričana načinio je juriš ka vrhu tabele.

„Bili smo na samom dnu sa dva domaća poraza i remijem u Zvorniku. Onda smo nanizali seriju od četiri remija i tri pobede. Nije nam ni raspored bio naklonjen. Dakle, prezadovoljan sam ostvarenim. Doduše, u Kupu BiH smo poraženi na svom terenu od Borca. Banjalučani su bili bolji i mi smo im od srca čestitati prolaz dalje“, nastavio je Stojić.

Teško će biti nastaviti seriju nepobedivosti. Sve ima svoj kraj, pa i lep san fudbalske Modriče.

„Sada slede dva gostovanja. Putujemo kod Slobode u Mrkonjić Grad i ona u toj utakmici mora ići na pobedu, jer nisu u sjajnoj situaciji. Nakon toga, odlazimo u Gornje Crnjelovo. Sloga nas je na otvaranju sezone u Modriči ’razbila’ sa 3:0. Neće nam biti lako, a javnosti je poznato da su oni glavni konkurenti za ulazak u Premijer ligu BiH“, govori Stojić.

Modriča se takvim ambicijama ne zamara. Za nju je „elita“ BiH u ovom trenutku na kraj sveta.

„Nije realno sada govoriti o našem povratku u Premijer ligu BiH. Naše ambicije su da se plasiramo među prvih šest ekipa. Ima boljih od nas koji žele u Premijer ligu BiH. Nije samo trener i 11 igrača ono što predstavlja kolektiv. To je širok pojam. Još mnogo je posla da bismo mogli razmišljati o tim ostvarenjima. U zimskoj pauzi treba da angažujemo jednog klasičnog napadača, pa krilnog igrača i jednog štopera i mislim da smo rešili pitanje igračkog kadra za prolećni deo sezone. Mislim da bi tada mogli pomrsiti račune i najboljim prvoligašima“, ozbiljan je Marko Stojić, trener Modriče Alfa.

„Matan“ se, baš, ne šali...


Željezničar Sport Team 4 : 0 Slavija
Alfa Modriča 2 : 1 Sloboda
Rudar Prijedor 2 : 1 Sloga
Podrinje 4 : 2 Drina
Tekstilac 0 : 0 Sutjeska
Borac 1 : 0 Kozara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Borac 22 17 4 1 55
2 Sloga 22 14 4 4 46
3 Rudar Prijedor 22 11 6 5 39
4 Željezničar Sport Team 22 10 3 9 33
5 Kozara 22 8 5 9 29
6 Podrinje 22 8 5 9 29
7 Tekstilac 22 6 7 9 25
8 Alfa Modriča 22 5 9 8 24
9 Slavija 22 6 6 10 24
10 Drina 22 5 7 10 22
11 Sutjeska 22 5 5 12 20
12 Sloboda 22 4 5 13 17