XS
SM
MD
LG

27 : 32
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Vogošći bodovi u Doboju

21.12.2017 Nenad Vasić

Rukometaši Sloge u okviru posljednjeg kola jesenjeg dijela prvenstva doživjeli su prvi poraz na svom terenu. Bolji od njih bili su prvotimci Vogošće Poljine Hills koji su upisali novu pobjedu slavivši rezultatom 32:27 (16:13). Razlozi za poraz Sloge su prvenstveno veliki broj tehničkih grešaka koje su gosti koristili, ali i šira klupa Vogošće.

Sloga je igrala odlično sve do 27.minuta kada su kola krenula nizbrdo. U 23.minutu domaći su imali vođstvo 12:8. Od tog trenutka gosti prave seriju 8:1. Igrači Sloge griješili su u napadu što su koristili Stojanović, Smajilbegović i Osmanhodžić koji su iz kontre rešetali mrežu Bogdanovića i na odmor otišli sa prednošću 16:13.

Vogošćani su i u nastavku diktirali tempo održavajući stečenu prednost. Dobojlije su u 51.minutu smanjili zaostatak na 24:26. Međutim više od  toga nisu mogli. Izabranici Senada Skopljaka serijom od četiri uzastopna gola odlaze na nedostižnih šest razlike 24:30. Preostalo im je samo da meč mirno privedu kraju.

Najefikasniji u redovima Sloge bili su Miljan Ivanović sa 8 i Bojan Tulendić sa šest golova. Najzaslužniji za pobjedu gostiju bili su nezaustavljivi Ivan Stojanović koji je postigao 10 golova, dok je Almir Osmanhodžić podstigao 7 golova, dojučerašnji igrač Sloge Boris Bosić postigao je 5 golova.

Sloga je jesenji dio prvenstva završila na 8. mjestu sa 16 osvojenih bodova, dok je Vogošća osvojila titulu jesenjeg prvaka. U prvom kolu nastavka sezone Sloga će ugostiti ekipu Slavije iz Istočnog Sarajeva.

SLOGA – VOGOŠĆA POLJINE HILlS 27:32 (13:16)

Dvorana: Srednjoškolski centar. Gledalaca: 400. Sudije: Saša Pandžić (Banja Luka) i Boris Šatordžija (Zenica). delegat: Arijana Vojić (Bihać). Sedmerci: Sloga 3(3), Vogošća Poljine Hills 3(2). Isključenja: Sloga 4, Vogošća Poljine Hills 8.minuta.

SLOGA: Bogdanović (7 odbrana, sedmerac), Pejić 3, Lazić, Simić, Tulendić 6, Petrušić 3, Bajović, Ivanović 8(3), Pavlov, Uljarević 1, Gavrić 2, Trifunović, Mišanović 1, Milojević 3, Sauka, Đ.Bosić (4 odbrane). Trener: Danko Panić.

VOGOŠĆA POLJINE HILLS: Hadžić (7 odbrana), Geko 2, Kadrić, Kreso, Korjenić 1, Zahirović, haseljić (4 odbrane), Pekić 1, Karamehmedović, Osmanhodžić 7, B.Bosić 5(2), Čorbo 1, Smajilbegović 4, Jelačić 1, Kovač, Stojanović 10. Trener: Senad Skopljak.

Igrač utakmice: Ivan Stojanović (Vogošća Poljine Hills)

Premijer liga BiH Premijer liga BiH Premijer liga BiH Sloga Vogošća Poljine Hills
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača