XS
SM
MD
LG

2 : 1
Poluvreme
0 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Izveštaj utakmice

Rudari istopili Čelik

25.10.2017 Administrator DC

  

Fudbaleri  Čelika danas su u Prijedoru odigrali utakmicu 1/8 finala Kupa BiH protiv domaćeg Rudara. Zeničani su u ovaj duel ušli bez šest standardnih igrača, ali i oslabljeni htjeli su proći među osam najboljih u ovome takmičenju.

Prvo poluvrijeme bilo je veoma loše, nezanimljivo, iako je Čelik imao par prilika na odmor se otišlo s rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu Čelik je krenuo dosta ofanzivnije, ipak Rudar nije iskoristio nekoliko šansi nakon grešaka odbrane Čelika, a kazna za to stigla je u 70.minuti. Aldin Šišić kapiten Zeničana pogodio je za vodstvo gostiju 0:1.

Kada je 20-tak navijača Čelika koji su danas stigli u Prijedor da daju podršku svojim ljubimcima mislilo da će njihov tim proći u dalju fazu takmičenja došlo je do preokreta.

Tragičar i najgori pojedinac utakmice stoper Emrah Hasanhodžić prvo je u 74.minuti postigao autogol za 1:1, a samo pet minuta kasnije Jakupović u 79.minuti nakon greške Hasanhodžića pogađa za 2:1 i vodstvo Rudara.

Do kraja utakmice Čelik nije uspio da izjednači rezultat, te je Rudar slavio 2:1 i izbacio Čelik iz dalje faze takmičenja,piše sportzdk.ba

RUDAR PRIJEDOR - ČELIK  2:1 (0:0)

RUDAR PRIJEDOR: Šarac, Vejnović, Jakupović, Jandrić, Pecelj, Jaćimović, Pekija, Popović, Šakić, Davidović, Lolić

ČELIK: Marković, Hasanhodžić, Jurković, H. Adilović, Kadrić, Hafizović, Mehić, Šabanović, Šišić, Duraković, T. Adilović

Emrah Hasanhodžić / FOTO: : sportzdk.ba

Ostalo BiH Ostalo BiH Kup BiH Rudar Prijedor Čelik