XS
SM
MD
LG

Crvena zvezda Beograd
20.07.2019 20:00
Javor Matis Ivanjica
2 : 0
Poluvreme
2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Zvezda uspeŔno otvorila novu sezonu!

20.07.2019 srbijasport.net

CRVENA ZVEZDA ā€“ JAVOR 2:0 (2:0)

Ā 

Evropsku sezonu crveno-beli su uspeÅ”no otvorili dvomečom protiv Suduve, dok smo supeligaÅ”ku sezonu, takođe uspeÅ”no, otvorili utakmicom protiv Javora na stadionu ā€žRajko Mitićā€œ, pred svega 6000 gledalaca. Iz jednog razloga ova utakmica se na neki način može nazvati i istorijskom, jer je u istoriju otiÅ”ao čuveni ā€žlampaÅ”ā€œ sa južne tribine, koga je zamenio savremeni led semafor. Pa iako nije radio svojim punim kapacitetom (zvaničan ā€ždebiā€œ imaće protiv Helsinkija za koji dan).

Prvu utakmicu u crveno-belom dresu zabeležio je brazilski internacionalac, Žander, a priliku da se dodatno nametne stručnom Å”tabu dobio je i Milan Jevtović. To je ujedno značilo i neÅ”to povučeniju poziciju za Mirka Ivanića, koji je činio par sa Brankom Jovičićem na centru igraliÅ”ta. Å ansa u Å”picu napada ukazana je Milanu Pavkovu.

Povratnik u najjači rang takmičenja srpskog fudbala, večeras nije predstavljao težak zadatak za izabranike trenera Milojevića. NaÅ”im momcima bilo je potrebno svega 45 minuta kvalitetne igre da zabeleže prva tri boda u ovoj godini. Kako je meč odvijao kroz detalje, pročitajte u nastavku teksta.

Prvu veliku priliku na meču videli smo već u 4. minutu: nakon idealno izvedenog kornera od strane Marka Marina, najviÅ”i u skoku bio je Milunović, i sa nekih 5-6 metara poslao loptu pored gola. Samo minut kasnije, u prilici da uhvati volej sa penala bio je Jevtović, ali je oklevao pa od svega nije bilo niÅ”ta. Fantastično je igrala Zvezda u uvodnim minutima, posle sjajne kombinacije sa desne strane, Marin je ostao jedan na jedan sa jednim defanzivcem Javora, lako ga izbacio driblingom i spoljnim felÅ”om zamalo pogodio mrežu gostiju. Nije mnogo falilo ni Pavkovu da zakači tu loptu.

Prvu ozbiljniju priliku za Javor videli smo u 13. minutu. Posle centarÅ”uta iskosa, sa leve strane, u Å”esnaestercu Zvezde najbolje se snaÅ”ao Petković, nezgodno Å”utirao, ali je Borjan krajnjim naporom izbio loptu u korner.

Četiri minuta nakon te prilike Javora, solidan centarÅ”ut ka Pavkovu uputio je Žander, Milan je gađao, savladao golmana, ali je lopta ipak otiÅ”la kojih pola metra, metar preko gola. Jedna od primetnijih novina u igri naÅ”eg tima, bila je igra ā€žna prvuā€œ ā€“ kad god bi se ukazala prilika, naÅ”i fudbaleri su loptu prosleđivali dalje iz prvog kontakta sa njom. S druge strane, pomalo nervozni Vladan Milojević, neprestano je od svojih bekova zahtevao ofanzivniju igru.

Mnogi timovi ostavljaju viÅ”e prostora Branku Jovičiću kada dođe u zonu Å”uta, uzdajući se u taj, neÅ”to slabiji deo njegove igre. Ipak, to se u 29. minutu obilo o glavu fudbalerima Javora. Nakon kornera i povratnog pasa Marka Marina, Jovičić je u punom trku majstorski, sa ivice Å”esnaesterca plasirao loptu pored Nemanje Jevrića za 1:0. Nećak naÅ”eg proslavljenog golmana, bio je nemoćan, paradom je samo ulepÅ”ao sjajan pogodak naÅ”eg veziste.

Dva minuta kasnije, Marin je centrirao ka Pavkovu, koji i ovaj put glavom Å”alje loptu pored gola. Ni u jednom slučaju nisu to bile lake pozicije za naÅ”eg centarfora. Minut nakon toga, majstorija Jevtovića kojom je započeo sjajnu akciju naÅ”eg tima. Petom je između dvojice pronaÅ”ao Ivanića, ovaj nesebnično ka Marinu koji iz kaznenog prostora Å”utira za malo pored gola. Nedugo zatim, iz velike udaljenosti videli smo joÅ” jedan sjajan Å”ut Branka Jovičića, ali je mladi Jevrić ovaj put imao sreće.

Brazilac Žander sjajno je prihvaćen od strane beogradske publike. Svaki njegov potez bio je propraćen aplauzima.

U 38. minutu, Ben je imao stopostotnu priliku da duplira prednost Zvezde. Nakon odličnog pasa u prostor Marina, Ben je pobegao odbrani Javora, zaobiÅ”ao Jevrića, ali je izgubio snagu i koncentraciju pa je promaÅ”io prazan gol. A svoju najveću priliku u prvom delu, Milan Pavkov je imao u 40. minutu. Idealno je centrirao Jevtović sa desne strane, ovaj put je Zvezdina devetka imala dovoljno prostora, ali zatresao se samo spoljni deo mreže.

Igrao se 43. minut kada je sjajnu loptu u prostor dobio Ben od Ivanića. U momentu kada se spremao da Å”utira ka golu bio je oboren od strane Djerića i to je bio jedanaesterec za Zvezdu. Oboreni igrač je i izveo najstrožu kaznu, veoma staloženo i precizno, pa je na semaforu od 45. minuta stajalo 2:0. Da stvar bude joÅ” gora po tim iz Ivanjice, zbog prekrÅ”aja nad Benom, sasvim opravdano je drugi žuti karton dobio Djerić, pa su ljubičasti celo drugo poluvreme morali da igraju sa desetoricom igrača.

Publika na naÅ”em najvećem stadionu imala je mnogo razloga za zadovoljstvo. Crveno-beli su već u prvom delu rezultatski maltene reÅ”ili pitanje pobednika, a pored toga imali su joÅ” nekoliko prilika za postizanje pogodaka. Kada se na dobu igru i rezultat doda činjenica da smo celo drugo poluvreme igrali sa igračem viÅ”e, Å”anse Ivanjičana da posle pauze preokrenu rezultat merile su se u promilima.

Drugi deo susreta počeo je izmenom u redovima Javora. U igru je uÅ”ao Jovanović umesto Markovića. Na severnoj strani naÅ”eg stadiona, Delije su priredile fenomenalan vatromen, propraćen dimovima crvene i žute boje. Nastavljala je Zvezda sa napadima, u prvih pet minuta nastavka, zabeležili smo pokuÅ”aje Bena i Pavkova.

U 55. minutu, nakon kontranapada naÅ”eg tima, sjajno je sa desne strane centrirao Marin, Ben je zahvatio loptu glavom, pogodio jednog defanzivca gostiju, pa je lopta zavrÅ”ila u korneru. Bila je to joÅ” jedna odlična prilika za Bena. Nastavila je Zvezda sa opasnim napadima u narednih nekoliko minuta, ali bez prave zavrÅ”nice. Može se reći da je Milojević izgubio glas objaÅ”njavajući Žanderu da treba da igra ofanzivnije. Momak iz Brazila je pokazao da može biti od koristi naÅ”em timu, ali će morati da radi na taktičkim zamislima naÅ”eg stratega.

Upravo je Brazilac centrirao ka Ivaniću u 60. minutu ā€“ sa nekih 15 metara Mirko je uhvatio poluvolej, ali njegov snažan Å”ut odlazi par metara preko gola. Od 63. minuta, odličnog Ivanića zamenio je MiloÅ” Vulić. Upravo je njegov Å”ut u 68. minutu u glavu pogodio Amanovića, koji je time sprečio treći Zvezdin gol.

Mnogo mirnije drugo poluvreme smo gledali, bar Å”to se tiče prilika. Plela je mrežu Zvezda oko Jevrićevog gola, ali nije bilo dovoljno koncentracije za zavrÅ”ni udarac. Fudbaleri u ljubičastoj opremi nisu često prelazili na naÅ”u polovinu igraliÅ”ta.

U 72. minutu Žandera je zamenio Simić, a Pavkova Boaći.

Tek u 76. minutu beležimo odličnu priliku za naÅ” tim. Odlično je centrirao Jevtović po zemlji, Boaći se naÅ”ao u Å”ansi u petercu, ali je nedovoljno dobro zahvatio loptu. Tome je kumovao i defanzivac Javora Kolaković. Možda zvuči neverovatno, ali to je bilo i poslednje uzbuđenje na večeraÅ”njoj utakmici.

Crveno-beli su u drugom delu susreta svesno, ili nesvesno oborili tempo igre, povećali posed lopte (ukupno 68:32%) i uglavnom bezidejno kružili oko kaznenog prostora povratnika u Superligu. Uprkos brojčanoj nadmoći. Međutim, to i nije tako neočekivano tek u trećoj takmičarskoj utakmici ove sezone. Sigurno će forma i fizička sprema ići ka boljem, pa će naÅ”i igrači uspevati da održavaju sličan nivo igre i duže od poluvremena.
Bilo kako bilo, istorijski se Zvezda često spoticala u prvom kolu, ovaj put smo to rutinski izbegli, Ŕto je i dovoljan razlog za zadovoljstvo.

Beograd ā€“ Stadion Rajko Mitić.Ā Sudija: Lazar Lukić.Ā Pomoćnici: Dragan Bogićević i Aleksandar Stanojković.Ā Å½utiĀ kartoni: Ben (Crvena zvezda) Djerić, PiŔčević (Javor) Crveni kartoni: Djerić (Javor). Ā Strelci: 1:0 Jovičić (29. minut); 2:0 Ben (45. minut)

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Stojković, Savić, Babić, Žander (od 71. Simić), Ivanić (od 63. Vulić), Jovičić, Marin, Jevtović, Ben, Pavkov (od 71. Boaći).Ā Trener: Vladan Milojević.

Javor: Jevrić ā€“ Djerić, Kolaković, Amanović, Jevremović, PiŔčević (od 89. Maričić), Kuveljić, Dolmagić, Petković (od 77. Sević), Marković (od 46. Jovanović), Mrkaić. Trener: Igor Bondžulić.

Lige Srbije Lige Srbije Linglong Superliga Srbije Crvena zvezda Javor Matis
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača
Mici22 je ocenio igrača