XS
SM
MD
LG

79 : 71
1/4
23 : 12
2/4
13 : 23
3/4
20 : 18
4/4
23 : 18
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
IzveŔtaj utakmice

Igokea upisala prvu pobjedu u ABA ligi

03.11.2019 Đ. MaleÅ”ević

KoŔarkaŔi Igokee upisali su prvu pobjedu u ABA ligi. Aleksandrovčani su na svom terenu savladali Zadar u petom kolu, rezultatom 79-71.

Foto: Igokea.rs

Igokea je dobro otvorila susret. Na početku su Igokei poene donosili visoki igrači dok je Kočić igrao sjajnu odbranu na Alenu. Trojkama Kariniauskasa i Vona, Igokea dolazi do devet poena prednosti. Imala je Igokea i +11 ali je Alen pokrenuo Zadar. Gosti su serijom 8-0 doÅ”li na samo tri poena zaostatka. Ipak, Igokea je potom pojačala odbranu, Ilić vezao Å”est poena sa klupe u zavrÅ”nici prvog perioda pa je Igokea dobila prvi period sa 23-12.

Zadar je bolje otvorio drugi period. Bili su agresivniji u odbrani, pronaÅ”li su Å”uterski ritam i priÅ”li su na -4. Dragan Bajić uspio je razdrmati svoj tim tajm autom. Domaći su napravili seriju i doÅ”li su do dvocifrene prednosti. Međutim, Zadar je uzvratio. Do kraja prvog poluvremena su se vratili i priÅ”li na samo poen zaostatka.

Na startu trećeg perioda gledali smo smjene u vodstvu dva tima. Međutim, Igokea u jednom trenutku pravi seriju. Kroz dobru odbranu tim Dragana Bajića pravi 8-0 i dolazi do vodstva 53-46. Međutim, Zadar se opet vratio. Serijom 7-0 dolaze do izjednačenja. Ipak, Marko Tomas pogađa trojku sa deset metara za +3 Igokee nakon 3/4.

Na startu poslednjeg perioda Igokeu su u dobrom ritmu držali Tomas i Ilić. Domaći su doÅ”li do sigurne prednosti i djelovalo je da će bez problema privesti meč kraju. Nakon izgubljene lopte Kariniauskasa, Zadar prilazi na -4. Ipak, Litvanac se iskupio sa pet vezanih poena a time je i odbijen poslednji trzaj Zadra.

Igokeu je do pobjede predvodio Evans sa 17 poena Kariniauskas je dodao 13, LeÅ”ić 12 a Ilić 11 poena uz pet skokova i četiri rampe. Zadar je predvodio Alen sa 24 poena.

Igokea je na skoru 1-4 a Zadar na 0-5.

Lige Srbije Lige Srbije ABA liga Igokea Zadar
Mici22 je podelio utakmicu
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača
gorannnn je ocenio igrača