XS
SM
MD
LG

3 : 1
Poluvreme
1 : 1
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Tekstualni prenos utakmice
Postava
Bekić Predrag Stojanović Obrad Svjetlanović SaÅ”a Mučibabić Novica Đuranović Miroslav Glamočić SaÅ”a Vučić Dragoslav Verić Dragan Budić Petko Marjanović Slobodan Đukarić Želimir. Na klupi: Glamočić Dragan Budić Miljan BariÅ”ić Milan Vujančević Aleksandar Aleksić Aleksa KuliÅ”ić Zoran
Postava
Jokić Mladen Zdjelar Darko Romanić Bojan Romanić Darko Panić Vedran Grahovac Borislav Anđić Vladan Vračar Milan Stojnić DuÅ”ko Romanić Dragan Marmat Nikola. Na klupi: Begović Nikola Jokić Marko Ratković Mario NiÅ”ević Dejan Rosić Branko Krecelj Anando Romanić Dejan
Gol
Ekipa iz Kneževa je povela sa 1:0. Strelac Verić.
Gosti iz Omarske su sa bijele tačke poravnali na 1:1.
Penal
Domaći sastav nije iskoristio penal.
Gol
Ti Omarske je zatresao soptvenu mrežu.
Gol
Vodi ekipa iz Kneževa sa 3:1. Strelac trećeg gola M. Budić.
IzveŔtaj utakmice

Lider Druge lige, Zapad pao u Kneževu

28.04.2021 G. Filipović

Progres, Kneževo

Progres iz Kneževa svladao je Omarsku rezultatom 3:1. Ovom utakmicom kompletirano je 16. kolo u Drugoj ligi Republike Srpske ā€“ zapad.

Obje ekipe su prikazale veliku želju i odlučnost na samom početku meča, tako da su se smjenjivali napadi na obje strane. Domaći su prvi imali dobru priliku u 9. minuti poslije udarca Dragana Verića, koji je danas imao neÅ”to ofanzivniju ulogu zbog izostanka najboljeg strijelca ekipe Miljana Budića. Zatim su zaprijetili gosti iz Omarske preko Panića i Romanića, ali je golman Bekić sigurno intervenisao.

Ā 

Ekipa iz Kneževa dolazi u vođstvo u 21. minuti preko Dragana Verića koji pogađa na asistenciju Dragoslava Vučića. Poslije postignutog gola domaći su nastavili sa napadi, te vrijedi pomenuti pokuÅ”aje SaÅ”e Glamočića i Petka Budića, ali se istakao gostujući golman.

U 37. minuti Omarska dolazi do udarca sa bijele tačke, nakon nespretne reakcije Svjetlanovića. Siguran sa bijele tačke je bio Romanić. Već u narednom napadu Svjetlanović se iskupio i izborio penal za svoju ekipu, ali Verić nije iskoristio ovu priliku, njegov udarac je pogodio prečku. Do kraja poluvremene treba istaći prodor Želimira Đukarića, nakon čijeg centarÅ”uta je gostujuća odbrana morala da izbacuje loptu sa gol linije. Na odmor se otiÅ”lo pri rezultatu 1.1.

U drugi dio meča ekipe su uÅ”le veoma oprezno, tako da je malo opao tempo igre koji je viđen u prvom poluvremenu.Ponovo je prvi zaprijetio Verić, njegov udarc golman Jokić odbija u korner. Nakon tog udarca iz ugla Progres ponovo dolazi u prednost, Slobodan Marjanović se najbolje snaÅ”ao nakon gužve u kaznenom prostoru.

U nastavku je trener gostujuće ekipe pokuÅ”ao da izmjenama dođe do povoljnijeg rezultata, Å”to je rezultiralo izglednom Å”ansom za Rosića, ali je njegov udarac otiÅ”ao pored gola. Domaći su imali najbolju Å”ansu preko Obrada Stojanovića, ali je nedostajalo smirenosti u zavrÅ”nici.

Do kraja meča treba izdvojiti priliku za Đukarića koje su nedostajali milimetri do gola. Konačan rezultat 3:1 je postavio Miljan Budić veoma preciznim udarcem sa ivice Å”esnaesterca.

Ovom pobjedom Progres dolazi na četvrtu poziciju sa samo dva boda manje od drugog mjesta, a gosti iz Omarske ostaju na čelu tabele.

Druge lige Druge lige Druga Liga FS RS - Zapad Progres Omarska
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača
AdiKenovic je ocenio igrača