XS
SM
MD
LG

2 : 0
Poluvreme
2 : 0
Da bi ste mogli učestvovati u aktivnostima ove utakmice morate se registrovati i prijaviti na sajtu.
Igrači i ocene Novo!
  • Klikom na ikonicu sa zvedicom otvara se prozor gde mođete oceniti igrača
  • Igrače možete oceniti samo ako je utakmica odigrana u prethodnih 7 dana
  • Ako igrač kojeg želite oceniti nije na listi a igra u klubu možete ga prijaviti na strani kluba
Tekstualni prenos utakmice
Gol
Mrkaić pogađa za Hercegovac
Gol
Ponovo Mrkaić
Izveštaj utakmice

Mrkaić srušio Rudar

12.09.2022 R. Uljarević

Zasluženo, ali mnogo teže nego što se očekivalo, fudbaleri „Hercegovca“ ostvarili su novu pobjedu na domaćem terenu i zadržali mjesto u vrhu tabele. Gosti iz Ugljevika su u Bileću doputovali kao posljednja ekipa na tabeli, sa samo jednim osvojenim bodom u prvih pet kola. Međutim, bilećkoj publici su se predstavili kao čvrsta i dobro organizovana ekipa, koja u svakom trenutku zna šta hoće. Uspjeli su da na sredini terena uspostave ravnotežu i u velikoj mjeri otežaju organizaciju igre „Hea“. U takvoj igri, bez ozbiljnijih prilika na obje strane, domaći dolaze u vođstvo nakon brze kontre a strelac je bio danas vrlo raspoloženi Lazar Mrkaić. Isti igrač postiže pogodak i u 43. minutu, čime je postavljen konačan rezultat.

U drugom dijelu utakmice Bilećani su imali terensku nadmoć, ali sem udarca Vujovića i par dobrih prodora Mrkaića i Gavrila Popadića nisu ozbiljnije ugrozili veterana Stevanovića. Sa druge strane, gosti su najbliži golu bili nakon slobodnog udarca Markovića, ali se istakao debitant na golu „Hercegovca“ mladi Obrad Bejatović. Sve u svemu, bila je to solidna fudbalska predstava, u kojoj su obje ekipe igrale maksimalno korektno, bez ijednog oštrijeg starta.

HERCEGOVAC – RUDAR 2:0 (2:0)

Gradski stadion u Bileći

Gledalaca: 300

Glavni sudija: Marjanović Dragomir (Bijeljina)

Strelac: Lazar Mrkaić u 28. i 43. minutu

Žuti kartoni: Komnenić (Hercegovac)

HERCEGOVAC: Bejatović, Begenišić, Popadić G. (od 69. Đorđić), Salatić, Sudžum, Komnenić, Andrić (od 69. Puhalo), Vujović (od 86. Kešeljević), Ilić, Mrkajić i Milidragović G. (od 60. Milidragović O.).

RUDAR 1925: Stevanović, Bumbić, Božić, Mitrović M., Purić (od 66. Rebić), Davidović, Marković, Stević, Cvijić (od 52. Mitrović D.), Jović i Arsenović (od 79. Đurić)

IGRAČ UTAKMICE : Lazar Mrkaić (Hercegovac)

Fudbal Fudbal Druga liga RS – Istok Hercegovac Rudar 1925